Vi endrer liv

Publisert tirsdag 21. mars 2017, av CoachMagasinet, i DNCF-konferansen, Kommunikasjon, Ledelse, Mål og drømmer, NLP, Relasjonsbygging, Suksesshistorier

- Vi i Tone Lise Akademiet bryr oss ikke bare om pene negler og trender innenfor negldesign. Vi tar også et sosialt samfunnsansvar, sier Tone Lise Forbergskog - en av foredragsholderne på årets DNCF-konferanse 30. mars.

– For oss handler samfunnsansvaret om å støtte kvinner som blir utsatt for menneskehandel.

Vi møtte Tone Lise på hennes kontor i Brugata. Stolene i lokalet var fulle av entusiastiske elever, og flere var innom for å sjekke ut nye produkter som sto i hyllene. Under intervjuet ringte telefonen stadig, ansatte banket på døren og ville bare ha noen raske avklaringer, og meldinger tikket inn.

– En vanlig dag på jobben, sånn er det bare, sier Tone Lise og smiler.

tone-lise

Du møter Tone Lise Forbergskog på DNCF-konferansen 30. mars.

Tone Lise Forbergskog kommer fra Båtsfjord i Finnmark og startet som 10-åring å interessere seg for negler. Hun reiste til USA som 18-åring og tok negldesigner-utdannelse i California i 1987. Hun åpnet det første neglstudio i Grensen i Oslo i 1986 og senere Tone Lise Akademiet som i dag utdanner i ca. 100 negledesignere i året.

– Det har vært en utrolig spennende reise så langt. Det å starte opp og være gründer er noe jeg ser tilbake på som både spennende og krevende. Å lære bort kunnskap som kan gi mennesker muligheter til selv å starte egne virksomheter, har gitt meg enormt mye. Tone Lise Akademiet fyller 25 år i disse dager, så vi kan kalle oss godt etablerte günderskapere.

– Gjennom årene som har gått har jeg vært opptatt av å dele kunnskap, skape relasjoner og lede godt. Jeg skulle egentlig blitt sersjant, hotelldirektør, hudpleier, og mye mer – ja ønskelisten var lang som 18-åring, men ledelse har nok ligget latent. For å kunne være god på dette, har jeg vært opptatt av å lære og utvikle meg profesjonelt. Med god hjelp av NLP, Master Practitioner-sertifiseringen og mitt arbeid tilknyttet Anthony Robbins har gitt meg mye. Du kommer tett på mennesker når du steller neglene til folk, og da handler det både om kommunikasjon, og det å «se» den som sitter rett ovenfor deg.

– Jeg har tro på å utfordre, lære, for så dele erfaringer og kunnskap – raust. Derfor er jeg opptatt av at mine ansatte skal utvikle seg og dele av sine erfaringer videre.

Det kunne vært søsteren din

– For over ti år siden startet engasjementet for sosialt samfunnsansvar. Jeg hadde lyst til å gjøre mer. Bidra til noe som er «større enn en seg selv» og bidra til at noen får en ny start. Kvinner som blir utsatt for menneskehandel er mange – og ja, det skjer på gaten utenfor, sier Tone Lise og peker ut av vinduet.

– Det kunne vært søsteren din. Vi må bidra til å hjelpe kvinnene som blir utsatt. Dette ble vår hjertesak i Tone Lise Akademiet. Vi har derfor engasjert oss ved å utdanne kvinner som er og har vært utsatt, gi dem en ny start. Dette er ikke bare mitt engasjement, men alle i Tone Lise Akadmiet er med. Hjelper vi kvinnene, så hjelper de videre – og da har vi lykkes.

I 2005 frontet seks kjendiskvinner en salgskampanje i Tone Lise regi og skaffet både penger og publisitet for arbeidet. Dette ble starten på engasjement som er videreført i samarbeid med en rekke organisasjoner og som nå er Tone Lises hjertesak.

«We change life» er mottoet for Tone Lise Akademiets engasjement

– Jeg brenner for dette engasjementet. Jeg vet det nytter.

– Flere næringslivsledere og private personer har tatt kontakt med meg for å høre mer om hva de selv kan gjøre, og høre mer om hvordan de kan starte med å ta sosialt ansvar i sine respektive virksomheter på best mulig måte. Det er jeg glad for. Det betyr at engasjementet for å endre livet til det bedre for mange – og at sosialt samfunnsansvar vokser. Jeg mener at enda flere bør ta et samfunnsansvar.

Vårt møte med Tone Lise går mot slutten. Hun har mye på hjertet, og tiden strekker ikke til. Nye møter venter:

– Jeg gleder meg veldig til å komme på konferansen og dele mer av mine erfaringer om prosjektet og og gründerskap forøvrig. Ledelse, kommunikasjon og relasjoner er noen av de viktigste drivkreftene i det å kunne skape noe – og som kan bidra til noe som er større enn seg selv.

Av: Kitty Stensrud
CoachMagasinet

Påmelding til DNCF-konferansen «Er det myke det nye harde» 30. mars på Latter

Kommentarer