5 på gaten – Tema: «Coaching» (2)

Publisert torsdag 28. november 2019, av Atle Øi, i Diverse

Hun heter Bjørg, eller egentlig heter hun ikke det, men det er ikke så viktig. Hun er positiv til å snakke med meg etter at 4 andre har takket nei, og jeg er takknemmelig der jeg  småhutrer utenfor senteret i Trysil

Hvis jeg sier Coaching, hva tenker du da?

 • Jeg tenker at det dreier seg om å få hjelp til å bli den beste utgaven av seg selv.

Jøss, det var jo veldig «spot  on» Er dette noe du har opplevd eller lest?

 • (hun ler) Jeg har ikke gått til coach selv, jeg er liksom ikke typen, men min datter har gjort det gjennom et opplegg på jobben.

Du er ikke typen sier du, hvordan er typen som går til en Coach?

 • jeg vet ikke, datteren min er kanskje mer typen. Hun er opptatt av karriere og en mer utålmodig og søkende person enn meg. Jeg er nok litt tregere og kanskje mer fornøyd når ting er som det pleier å være.

Hva var din datters erfaring da?

 • hun var veldig fornøyd og pratet masse om det underveis og i etterkant. Hun var opptatt av å tørre å ta ordet i møter med ledelsen i firmaet hun jobber i, og nå får hun visst ofte ros fra kolleger på at hun virker så selvsikker og formulerer seg presist og bra i slike møter.

Har hennes erfaring inspirert deg i ditt liv?

 • Som sagt er jeg nok ikke typen, men en vet jo aldri, kanskje en vakker dag …

Ja det ville blitt en virkelig vakker dag tror jeg. Hva tror du at du ville snakket om da?

 • Jeg ville kanskje snakket om min evige engstelse for å dumme meg ut, si dumme ting i forsamlinger eller ikke forstå ting som for andre er enkelt.

Tror du en Coach kunne hjulpet deg med dette?

 • Tja, kanskje, jeg vet ikke, Jeg burde vel egentlig bare ta meg sammen og ikke bry meg så mye om andre menneskers mening, det sier i alle fall mannen min

Dummer du deg ofte ut når du snakket med han?

 • Nei det er annerledes, han kjenner jeg jo så godt

Så når du kjenner noen så dummer du deg ikke ut?

 • nja, jeg kan kjenne på det overfor venninner også. I alle fall om de snakker om ting jeg ikke kan noe særlig om

Men siden du ikke er typen til å gå til Coach så vil du heller fortsette å plage deg selv?

 • (Hun ler) Du skulle vært selger du, ikke journalist

Jeg vet ikke det, du har et problem og jeg har en løsning, men du har fortsatt ikke tenkt å gå til en coach.

 • Jeg kunne sikkert prøvd det, men jeg vet ikke om det finnes noen i Trysil.

Ikke jeg heller, men du orker vel en tur til et annet sted i Hedmark, for eksempel Elverum foreslår jeg.

 • Joda, jeg skulle nok klart det. Jeg tror jeg må diskutere dette med mannen min først uansett.

Gjør det, han blir vel glad om du slutter å dumme deg ut hele tiden sier jeg med humor i stemmen og heldigvis skjønner hun humoren, for hun klukkler. Ta en prat med datteren din også. Ikke fortell henne at du har snakket med meg, bare si at hun har inspirert deg, da blir hun stolt

 • Det skal jeg faktisk gjøre sier hun

men du er jo ikke typen sier jeg, ikke glem det. Nå må du ikke finne på noe dumt , jeg blunker til henne. Nå ler hun så hun rister og siden jeg har tatt på meg en alt for tynn jakke for anledningen tenker jeg at det er greit å takke for intervjuet.

 • Hvor kan jeg lese dette da?

Du kan lese det på CoachMagasinet.no allerede i morgen. Kan jeg bruke ditt fulle navn?

 • Nei nei nei er du gal? jeg vil jo  ikke dumme meg ut heller.

Nei det er sant ja, det hadde jo vært krise. Best vi bare kaller deg Bjørg 🙂

Kommentarer