Til terningkast 6

Publisert tirsdag 11. april 2017, av CoachMagasinet, i Diverse, DNCF-konferansen

Etter en ukes ladning og modning av inntrykk, har vi bare en kommentar: Terningkast 6. Her er vår oppsummering fra en strålende DNCF-konferanse.

DNCF konferansen har blitt en viktig bærebjelke i utviklingen av Den Norske CoachForening. Den er bare ett av flere elementer som skal gi verdi i et medlemskap, men et svært viktig ett. Vi setter oss selv på kartet gjennom å levere topp kvalitet på foredragsholdere, og skaper en viktig relasjonsarena for medlemmene. DNCF skal vokse seg sterkere i årene som kommer, og da er det godt å ha en kvalitetsplattform som kan sette standarden for øvrige tiltak. Det er jo nettopp derfor vi har som slogan «Vi setter standarden».

DNCF konferansen gikk av stabelen 30. mars og ble en stor suksess. En fullpakket klubbscene på Latter på Aker Brygge fikk oppleve fem fantastiske foredragsholdere. Med svært ulik tilnærming skapte de sammen den røde tråden «Er det myke det nye harde».

En slik tittel legger jo premissene for svaret og kan fort bli litt forutsigbart. Den ulike tilnærmingen gjorde at så ikke skjedde. Vi fikk ikke fem foredragsholdere som understreket hverandres poenger, men i stedet fem ulike vinklinger på viktigheten av å se på seg selv, relasjoner med andre og sitt virke i et større perspektiv. Business i gamle dager var enklere. Kjøp billig og selg dyrt var god gammeldags kremmerånd. Denne ånden er ikke død, men vi krever mer av dagens virksomheter og samfunnsaktører.

Erica

Klubbscenen rommet latter og engasjement i det den avtroppende styreleder Erica Grunnevoll entret scenen med forrykende showmusikk og parykk til stor glede for publikum. Med raskt sceneskifte gikk hun over til å fortelle hvor viktig det er å jobbe for den gode standarden Den Norske CoachForening har, hvor seriøsitet og kvalitet er bærebjelkene.

Linda

Kveldens konferansier og ledsager Linda Krogh Ødegaard tok over roret og ble ett trygt og godt anker som på et mesterlig vis loste oss gjennom en spennende og innholdsrik kveld.

Marco

Marco Elsafadi var førstemann ut og er en historieforteller av rang. Han trollbandt publikum med sin jordnære, men likevel nytenkende tilnærming til hverdagens store og små utfordringer. Marco beveger seg lekent mellom ulike temaer og fortalte oss før foredraget at ingen foredrag er like. Han varierer alltid og ser hva publikum responderer på underveis. Fra foredraget hans tar vi spesielt med oss hvordan faren hans nærmest mesterlig benyttet seg av coachingteknikker som ga han en indre forståelse og læring. Noe som har hjulpet ham gjennom livet. Moren hans hadde en annen rolle. Hun ga ham uforbeholden kjærlighet uansett hva han presterte eller ikke presterte. For en idrettslig vinnerskalle som Marco var det nok balansen mellom morens trygge havn og farens utfordrende stil som skapte dynamikken – og som har gjort Marco til en klok og spennende foredragsholder.

Les også: Relasjonshødvingen

Får vi mulighet til å høre Marco igjen, skal vi sørge for å være der. I NLP snakker vi om modellering, her var det mye å hente.

Torgeir

Nestemann ut var Torgeir. Faren til sønnen Mikkel som døde så alt for tidlig. Torgeir refset den populistiske selvhjelpsindustriens floskeltilnærming til mennesker i dyp sorg. Torgeir er journalist og forfatter og dyktig på å la pauser, bilder og stemmebruk gjøre jobben. Han beveger seg på en knivsegg når sønnens død er rammen rundt foredraget. Tårene i salen og tilbakemeldingene i etterkant stadfestet at Torgeir balanserte riktig.

Les også: Med selvhjelpstrenden under lu

Selv hadde vi forberedt noen kritiske spørsmål, men vi fikk oss ikke til å stille dem. Vi ville spurt om det ikke var urimelig å forvente at selvhjelpsbøker skrevet for en helt annen målgruppe enn mennesker i sorg skulle henges ut på en slik måte, men vi fikk oss ikke til det. Stemningen i salen bar bud om at Torgeir rørte forsamlingen og skapte viktige refleksjoner. Det ville bare vært plumpt å ville senke dette ned til en tabloid debatt. Hver og en kunne selv finne svaret i seg selv, og Torgeir åpnet døren til refleksjonsrommet.

Henriette

Henriette var dagens tredje foredragsholder, og var jernkvinnen med et varmt hjerte.
Med fokus på hvordan vi sammen skaper resultater og verdien av å se hele mennesket, ga hun sine innspill til hvordan opptre som en god leder og ikke en sjef. Mye av det Henriette sa er kanskje kjent stoff fra diverse næringslivforedrag vi har vært på oppigjennom årene, men hun evnet å minne oss på at vi tross alt lever i en verden hvor penger og hjerte må gå hånd i hånd. Skal en kake deles må det først lages en kake. Det å ha fokus på det mellommenneskelige vil alltid kunne gjøre en forskjell. Det er viktig som leder å se, gi rom for utvikling og ikke minst forstå at som mennesker handler det om å bli verdsatt og respektert.

Les også: Er EQ det nye IQ?

I pausen loddet vi stemningen og fikk tilbakemeldinger fra DNCF coacher som var strålende fornøyd. Terningkastene la seg hovedsakelig på femmere og seksere på de ulike foredragsholderne

Tone lise

Forventningene var høye til Tone Lise Forbergskog og hennes utfordring om å ta mer samfunnsansvar. Hun tar store ord i sin munn og leverer enda mer. Vi fikk høre hennes spennende reise fra Finnmark til Los Angeles og frem til dagens veldrevne Tone Lise Akademiet som stadig vokser og leverer gode resultater. Hadde historien stoppet der ville den passet inn i en artikkel i Finansavisen og ikke på DNCF konferansen.

Les også: Vi endrer liv

For Tone Lise er imidlertid ikke penger et mål i seg selv, men en forutsetning for å kunne hjelpe andre. Hennes engasjement går til bekjempelse av menneskehandel. Tone Lises sin første bok er rett rundt hjørnet. Vi har en del uleste bøker som venter på vår oppmerksomhet, men tror Tone Lise sin vil snike i køen.

Kolbjørn

Kolbjørn Nordvik fikk den tøffe ankeretappen. Ikke lett å begeistre når vi allerede var gode og mette, men Kolbjørn er ikke som folk flest. Et fyrverkeri av en foredragsholder som ga oss historien om hvordan Trondheim hadde tatt posisjonen som vennlighetens by. Så inspirerende!

Les også: Trondhjem – verdens vennligste by

Selv om vi ikke er trøndere har vi testet ut vennlighetekonseptet de seneste ukene, og det har en forbløffende virkning. Vennlighetskortet som ble delt ut er blitt benyttet – og med stor suksess. Ja – til en vennligere hverdag.

(Takk til Ann Lovis Haanes for foto)

Hanne

Tar over som ny styreleder i DNCF: Hanne Schjerven Fors Paulsrud

Kvelden gikk mot sin slutten – Linda takket av til rungende applaus. Men før det ble påtroppende styreleder Hanne Scjerven Fors Paulsrud introdusert. Hun lovet at neste års konferanse skulle bli like bra.

Neste år er det mulig vi må leie en større sal. DNCF skal vokse. Årets konferanse bør ha lagt et godt grunnlag for ytterligere vekst.

Vi gleder oss!

CoachMagasinet ved Kitty og Atle

Kommentarer