Tenk på dette neste gang noen fornærmer deg!

Publisert torsdag 7. mai 2015, av CoachMagasinet, i Diverse

Av og til kommer vi opp i utfordrende situasjoner hvor det er lett å enten ta seg nær av det den andre personen sier, og/eller svare tilbake med samme mynt.

I coaching forteller jeg ofte historien om en suksessfull businessmann fra New York, og en usedvanlig tilfreds munk fra Tibet. Uansett hva som ble sagt til munken forble han like tilfreds og upåvirket. Businessmannen hadde hørt om denne munken, og bestemte seg for å teste ham ut.

Han dro hele veien til Tibet, og kom omsider frem til klosteret hvor munken holdt til. Der fikk han umiddelbart øye på munken som satt fredfull på en benk under et fargerikt, tibetansk kirsebærtre.

A monk standing in front of vast of temples valley in ancient Ba

«Vi får se hvor lenge han kommer til å smile det lille smilet sitt,» sa businessmannen selvsikkert til seg selv, og begynte umiddelbart å fornærme munken på det groveste. Han bannet og steiket som best han kunne. Han hånet, harselerte og ironiserte.

Til slutt måtte han likevel gi opp.

Munken, like fredfull som alltid, bøyde seg forsiktig frem mot mannen og spurte «Kan jeg stille deg et spørsmål?»

«Ja..» svarte mannen, hes etter tiraden.

«Hvis jeg vil gi deg en gave, og du velger å ikke ta den i mot. Hvem tilhører da gaven?»

«Da tilhører den fortsatt deg,» svarte mannen snurt.

Munken smilte. «Det er korrekt. Så hvis jeg velger ikke å ta i mot dine fornærmelser og ditt sinne, tilhører det ikke da fortsatt deg?»

For første gang på flere år ble businessmannen sittende målløs.

For å summere opp, ikke la andre sin dårlige dag ødelegge din dag! Vær samtidig obs på hvilke “gaver” du gir ut i din kommunikasjon med andre. Når vi møter mennesker, er vi enten med på å bygge dem opp, eller bryte dem ned.

 

Gjengitt med tillatelse fra Alexander Mørland Karlsen
Domundocoaching.com

 

Kommentarer