Tenk om …

Publisert lørdag 22. april 2017, av Atle Øi, i Diverse, Redaktørens Spalte

Tenk om du skulle spise livretten din hver dag. Det ville det neppe vært livretten din særlig lenge. Det er variasjoner som skaper kontraster, og det er kontraster som gjør at vi legger merke til ting, og setter pris på det vi har. For at noe skal være noe verdt må du kanskje kunne miste det …

Nå er våren her, og som de andre årstidene har den sin egen magi. Mange vil kanskje si at den vitner om sommer og sol, men våren er ikke et vorspiel til selve festen. Den har sin egen verdi. Solen er aldri mer kjærkommen enn når du tar den første utepilsen på en fortausrestaurant, og bare nyter at det er varmt nok til å sitte ute. For oss som bor i et land hvor vi ikke ikke har dårlige klær, bare passende vær, er våren helt perfekt. Er det litt kjølig kan vi ta på oss et ekstra plagg, og nyte at solen sender sine dyrebare stråler ned til oss. I skog og mark blir det kanskje aldri vakrere. De første blomstene som titter frem og hilser våren velkommen er vakrere enn en blomstereng. Akkurat som med livretten din smaker det best når det er eksklusivt.

I coaching kan vi bruke våren til vår fordel. NLP dreier seg mye om hvordan du tar det og ikke bare om hvordan du har det. Våren med sine kontraster gjør det lettere å sette ting i perpektiv. Det er perspektivet som bestemmer hvordan vi har det. «Slipp fangene fri det er vår» er en svensk film fra 70 tallet. Overbevisninger kan også være fanger i hodet vårt.

Våren er her, slipp dem fri.

Atle Øi

Kommentarer