Prioriteringer

Publisert tirsdag 19. april 2016, av CoachMagasinet, i Selvutvikling

Priorities, Hildemerete.no
Jeg innrømmer det glatt. Jeg har store problemer med å begrense meg med hensyn til ting jeg har lyst til å gjøre. Hadde døgnet hatt flere timer eller ukene hatt flere dager – jeg lover at de også hadde vært smekkfulle.

I de siste årene har jeg fokusert mye på å lære meg å kjenne forskjell på det jeg BURDE gjøre og det jeg VIL gjøre. For der ligger det en stor forskjell!
I ordet BURDE ligger gjerne føringer utefra – hva jeg tolker og føler at andre forventer av meg.
Ordet VIL er basert på ønsker jeg har. Det som kommer fra hjertet mitt. Ekte vare. Dette er et ganske tøft veiskille på mange måter. Det innebærer nemlig å måtte si nei til noe. Det er ikke alltid like enkelt.

Med mange tanker og ideer i hodet samtidig kommer også behovet for å virre fra det ene til det andre. Av og til tror at jeg kan forveksles med en forvirret høne. I alle fall føles det slik. Jeg starter med noe og avbryter fordi jeg kommer på noe annet som det er viktig å gjøre/huske på…Hit og dit.
På den måten er jeg innom mange prosjekter på samme tid uten at noen av dem går vesentlig fremover. Nå jobber jeg med å bli flinkere til å fokusere. Nå skal jeg jobbe med dette og bare det. Alt annet kan ligge. Fullt fokus. Her. Nå.

For min egen del fungerer det greit med noen ”huskeregler”. Dette er små formuleringer til eget bruk som minner meg på hva jeg selv har definert som viktig, og hva jeg skal fokusere på i tiden som kommer. En slags mental post-it lappe som jeg bærer med meg overalt. Funker som rakkeren. Å ha fokus på noen få områder er som å sette et gedigent forstørrelsesglass over akkurat det området. Du skal ikke se bort fra at det tar fyr

Jeg liker denne og deler derfor med dere:
Focus on your priorities, but take things in stride.  Make decisions, not excuses.  Live one moment at a time.  Count your blessings, not your troubles.  Let the wrong things go.  Look for lessons in unforeseen obstacles.  Ask for help.  Give as much as you take.  Make time for those who matter.  Laugh when you can.  Cry when you need to.  And always stay true to your values.
(Kilde: http://www.marcandangel.com/2013/08/21/10-ways-happy-people-prioritize-their-to-do-lists/)

Hva prioriterer du denne våren?

Hilde Merete Klungerbo
DNCF sertifisert Coach
Blogger og frilansskribent for ukebladet Kamille

Kommentarer