Påsketanker

Publisert torsdag 13. april 2017, av CoachMagasinet, i Redaktørens Spalte

Påsken er en fin mulighet til å oppsummere litt og planlegge veien videre. Hva er status på nyttårsforsettene? Er du langt foran skjema eller bare akkurat i rute? Skal du revitalisere mål, sette deg nye eller kanskje avvikle noen? Vi kan jo rett  og slett måle oss helt i hjel også.

Påsken markerer slutten på vinteren og introduserer oss for våren med alle dens muligheter. Påsken er jo en religiøs høytid, men uansett hva man tror eller ikke tror på, kan vi vel alle enes om noen viktige ting som er med på å skape gode samfunn.

Hvem som eventuelt står bak av høyere makter er mindre viktig enn gjennomføring. Hvis vi ser andre mennesker og respekterer dem for den de er, tror jeg vi kommer langt her i verden.

De siste dagene har vært preget av terroren i Stockholm. Våre naboer gjør som Norge etter 22 juli – svarer med blomster. Svenskene er som oss ikke så naive at de tror det alene er nok, men det et et viktig symbol på at kjærlighet har større kraft enn hat. 

Vi kan bekymre oss over det meste her i verden, men det er viktig å ha fokus på det vi kan gjøre noe med.

Bruk påsken på å reflektere over nettopp dette. Verden består av millioner av små samfunn som hver for seg må fungere for å skape en helhet. I ditt samfunn har du både makt og ansvar for å få ting til å fungere.

Mange snakker om å gjøre en forskjell i verden. Et bra utgangspunkt er å starte med sitt eget nærområde. Det er ikke nødvendigvis så mange sultne og fattige der, men du finner nok mange ensomme.

God påske!

Atle Øi

Kommentarer