Pål Kleven Fredriksen (november 2013)

Publisert fredag 1. november 2013, av CoachMagasinet, i Månedens coach

Jeg er en energisk, positiv fyr på 40 år med en vakker kone og 2 fantastiske barn! Jeg har en dyp og inderlig lidenskap for det jeg driver med. Jeg går inn med hud og hår i det jeg gjør. Ubeskjedent vil jeg si at jeg skaper positiv energi til mennesker rundt meg. Det er i hvert fall det jeg blir fortalt, også velger jeg å tro på det!

Til daglig så jobber jeg som salgssjef samtidig som jeg driver et selskap som heter Fenomental (www.fenomental.no) sammen med to fantastiske partnere. Vi traff hverandre under NLP Coach utdannelsen hos Metaresource. Vi bestemte oss raskt for at vi ville gjøre noe sammen fordi vi har mange av de samme målene og energiene våre var en utrolig god match. Sammen dro vi til Orlando og sertifiserte oss til NLP Trenere hos Richard Bandler.

Jeg elsker å se mennesker lykkes og det å kunne hjelpe folk enten det er grupper/ team eller enkelt individer, det er for meg meningen med livet! Mitt statement er: «Jeg forandrer menneskers personlige verden til et bedre sted å leve» Tenk deg hva slags energi som ligger i det utsagnet? Sagt litt annerledes så er JEG med på å skape verden vår til et bedre sted å leve! Det å få lov til å være med andre mennesker på reisen til lykke eller et bedre
liv, uansett hva lykke er for dem, for det kan jo være så mangt, gjør meg utrolig stolt og ydmyk.

Hvilke områder jobber du mest med og hvorfor akkurat disse?

Jeg jobber en del med en til en coaching med kunder som er på forskjellige steder i livet. Det kan være alt fra unge mennesker som ikke helt vet hva de har lyst til å gjøre i fremtiden og som har lavt eller dårlig selvbilde og voksne mennesker som på papiret har kommet dit de ønsker å være men som av en eller annen grunn leter etter noe mer i livet. Gjennom selskapet vårt, Fenomental så leverer vi alt ifra motivasjonsfordrag, salgskurs, mental trening og ikke minst så utdanner/ lisensierer vi NLP Practitioners og Master Practitioners! Du verden så givende det er å se utviklingen til studenter som har gjennomført hele NLP forløpet. Det er like moro hver gang å se forandringen som skjer fra første modul til siste dagen i femte modul. Det er det livet handler om for meg!! (tillegg til det opplagte som er kona og barna mine da!)

Hva er dine største utfordringer som coach?

Jeg mener at DNCF, Den Norske Coach Forening gjør en fantastisk jobb for å sette gode og høye standarder for oss som jobber med coaching. Innimellom så dukker det opp noen useriøse i bransjen som ødelegger for oss som er seriøse. Dette kan være en utfordring men det er også en god ting at det blir satt et fokus på bransjen. Vi har hatt en debatt i media i det siste som beskriver akkurat den problematikken men her har DNCF vært på banen og påpekt nyansene i debatten, nemlig at det er noen få som driver med dette av feil årsaker. Utfordringen er hvis det dukker opp for mange eksempler på dette og at det da blir feil fokus på coaching og NLP. For coaching og NLP funker og det funker bra, jeg opplever de gode sidene hver dag og hvor mye godt det gjør for mennesker som er på forskjellige steder i livet.

Fortell om en suksesshistorie du har opplevd!

Jeg ønsker å fremheve en opplevelse jeg hadde for en stund tilbake, jeg ønsker å ikke være for spesifikk men jeg coachet en ung jente på 17 år som ble sendt til meg av foreldrene sine.
Hun ville åpenbart ikke komme til en coach men hun hadde etter mye diskusjon med foreldrene gått med på å prøve det en gang. Foreldrene bestilte 5 timer i første omgang. Jeg husker at jeg brukte lang tid på å bryte gjennom «veggen» hun hadde satt opp. Etter hvert så klarte jeg å få henne til å ta ned veggen og vi fikk en utrolig god rapport! Det viste seg at jenta følte at hun ikke hadde noe mål her i livet og at hun følte at livet var meningsløst. Det var dårlig kommunikasjon mellom henne og foreldrene, i tillegg til at hun hadde et dårlig selvbilde. Så det første jeg gjorde var å hjelpe henne med å bygge opp selvbildet.

Og når vi hadde jobbet sammen et par ganger så kom den virkelige historien om hennes opplevelse av verden. Hun var gravid!! Da falt alle brikkene på plass: Lavt selvbilde, dårlig kommunikasjon med foreldrene, kjæreste som ikke visste noe, en kjæreste som hun trodde foreldrene ikke likte osv osv. Nå hadde vi virkelig noe å jobbe med, så vi lagde en god plan på hvordan hun kunne fortelle dette hjemme. Og det viste seg jo da at alt det hun fryktet egentlig ikke var noe å frykte. Hun fikk god støtte hjemme og de hjalp datteren sin videre på veien som de gode foreldrene de er. Dette er for meg en suksess historie men det er også en historie om foreldre som virkelig tar ansvar for barnet sitt og søker hjelp. Takknemlig!

Pål Kleven Fredriksen
www.fenomental.no

Kommentarer