Når er du på ditt beste?

Publisert søndag 12. november 2017, av CoachMagasinet, i Blogg, Blogginnlegg, Coaching

Elin Marie Andreassen tar siste del av sin coachingutdannelse og reflekterer her over når hun er på sitt beste. Hun oppfordrer deg samtidig til å stille deg selv det samme spørsmålet.

 

I forbindelse med at jeg er på siste del av coachutdanningen min treffer jeg jevnlig en mentor som jeg er blitt tildelt. En gang jeg snakket med henne brukte vi noe tid på å snakke om hvordan jeg selv kan sette meg i den tilstanden jeg trenger å være for å yte maksimalt til mine coachingkunder. “Når er du på ditt beste”, spurte hun meg.

For noen vil svaret handle om et bestemt tidspunkt på døgnet, en spesiell dag i uka, eller kanskje en helt egen stemning. En god start for å finne ut av dette er å spørre seg sjøl: Når er jeg på mitt beste? Hvilken stemning er jeg i da? Hva får meg i denne stemningen? Hvordan kan jeg gjøre mer av det som får meg i den rette tilstanden? Hvordan kan jeg prioritere tiden min for å legge best mulig til rette for dette?

Jeg trenger å legge til rette for å være glad. Det er når jeg er glad at jeg er på mitt beste. Så enkelt, og så vanskelig. Og så er det ingen ulempe om viktige møter eller coachingavtaler foregår i løpet av første halvdel av dagen. Jeg er en morgenfugl!

I tiden etter denne samtalen ble jeg svært bevisst på å planlegge ut ifra det, noe som resulterte i at jeg i løpet av ganske kort tid erfarte at det ikke er plass mellom 07:00 og 12:00 til alt jeg ønsker og trenger å foreta meg. Tenk det. Når jeg så en fredag morgen var på vei til time hos kiropraktoren 08:20, så skjønte jeg at prioritering av tiden nødvendigvis også må bety at aktiviteter der jeg kan være noe annet enn på mitt beste også kan legges til en annen tid på døgnet enn til min beste tid. Hos kiropraktoren kan jeg jo til og med tillate meg å være på mitt verste. Så neste gang har jeg time klokka 14:40.

Når er du på ditt beste?

Elin Marie Andreassen
e-post: elinmarieandreassen@gmail.com

 

 

Kommentarer