Mulighetenes Dag 2015

Publisert tirsdag 6. januar 2015, av CoachMagasinet, i Coaching, Diverse, Ledelse

Du inviteres til en spennende og interessant konferanse. DNCF konferansen MULIGHETENES DAG 2015 - Coaching i bedrifter og team! Vi byr blant annet på spennende foredragsholdere som Marit Breivik, Eivind Roald, Siv Halvorsen, samt 4 relevante og spennende workshops!

Hvor, når og pris:

Oslo, Hotel Scandic Solli, fredag 17. april kl. 11:00 – 17:00.

Ordinær billett kr. 1.350,- / Earlybird innen 01.02.2015, kr. 990,- inkl. lunsj.

Ordinær billett medlem kr. 1.150,- / Earlybird innen 01.02.2015, kr. 790,- inkl. lunsj.

Påmelding: https://www.deltager.no/dncf_konferansen_2015_170415

 

Konferansens talere

Ass. toppidrettssjef Marit Breivik Team som metode for å skape resultat

Lagspill: Handler om hvordan individuelle kvalifikasjoner kan brukes sammen for å nå felles mål. Det har også en stor overføringsverdi til hverdagen mange av oss befinner oss i.

Vinnerkultur: Hvordan bruke det beste av deg selv til å bli enda bedre med motivasjon, energistyring og mestring?

Marit Breivik er den mest suksessrike landslagstreneren innen lagspillidrett i Norge. Hun er kåret til årets trener flere ganger under idretssgallaen og har fått HR-Norges utmerkelse for «Kunsten å lede». I dag jobber hun som hovedcoach for lagspillidrett i Olympiatoppen og er både en lagbygger og lagspiller.

 

HR direktør i Sykehuspartner, Siv Halvorsen Coaching som et nyttig HR virkemiddel

Siv Halvorsen bruker coaching aktivt som HR virkemiddel. Er det bare en ny trend eller har det reell nytteverdi for bedrifter? Hvordan benytter vi coaching som et virkemiddel i lederutvikling? Finnes det grensesoner i helhetstilbudet i HR hvor coaching er et godt verktøy? Kollega-coaching, hvorfor det?

Siv Halvorsen har jobbet som HR-direktør i Sykehuspartner siden 2013 og tidligere som HR-direktør for sykehusapotekene. Sykehuspartner har ca. 1200 ansatte og er tjenesteleverandør av ikke-medisinske støttetjenester i helse Sør-Øst. Hun har også tidligere erfaring som personalsjef for Asker og Bærum sykehus og som rådgiver i Utdanningsdepartementet.

 

Konserndirektør i SAS, Eivind Roald Ledelse i storm

Hvordan leder en leder seg selv? Hva trenger en leder for å stå stødig i turbulens? Hvordan utøve lederskap når det stormer som verst? Ledelse sett i gjennom en erfaren leders briller. Eivind Roald gikk inn i toppledelsen i SAS i 2012 og er nå Executive Vice President & Chief Commercial Officer. Han er kjent for sin positive og entusiastiske lederstil og beskrives som beslutningsdyktig, ydmyk, åpen og direkte.

Fra 2005 til 2012 jobbet Eivind som administrerende direktør for HP Norge og utviklet organisasjonen til å bli norges fremste IT selskap. I tillegg har han jobbet som salgsdirektør i HP Norge, vært partner i Accenture og konsulent og partner i Willi Railo International AS.

 

Workshops

Velg mellom fire spennende og relevante workshops. Alle holdes av DNCF sertifiserte Coacher:

 

1. Mindfulness – å være til stede (ved Bente Kristensen)

Forskning tyder på at oppmerksomhetstrening blant annet kan bidra til redusert stress, økt konsentrasjon og fokus, et styrket immunforsvar, bedre søvnkvalitet, økt empati og bedre livskvalitet.

 

2. Enneagrammet – Hva skaper spenninger i team og hvordan løse disse? (ved Kristin Aase)

Som teamutviklingsverktøy er det effektivt for coaching av teamet som helhet og for utvikling av hver enkelt teammedlem.

 

3. Benchmarking som måleverktøy i coaching og business – en tøff tilnærming til myke ferdigheter (ved Rebecca Linn Kjellhaug)

Lær om benchmarking som metode for å måle prestasjoner og utviklingsnivå.

 

4. Together everyone achieves more fun & success med 4MAT (ved Monica Blauenfeldt og Karin Range)

Innføring i 4MAT som prosessmodell; hvorfor, hva, hvordan og hva mer du kan gjøre for å tilegne deg ny læring.

 

For mer informasjon om de ulike workshopene gå inn på http://dncf.info/dncf-konferansen-mulighetenes-dag-2015/.

Kommentarer