MetaResource Coachingens hus

Publisert mandag 17. august 2015, av Elisabeth Brochman Refring, i Coaching, Karriere, Kurs

Liv og latter møter oss i gangene og hushunden «Bliss» legger seg tillitsfullt ved våre føtter. Vi befinner oss i lyse og trivelige lokaler sentralt i Lillestrøm hvor vi møter eier og daglig leder av MetaResource Trine Åldstedt.

MetaResource er et kompetansesenter og godkjent coachskole med spesialkompetanse innen tankesett, coaching og lederutvikling. De er godkjent i The Society of NLP – Dr. Richard Bandler og Den Norske Coach Forening. Deres hovedfokus er mennesket som helhet, det vil si tankesett, fysiologi, ernæring, hvile og følelser.

I 2011 flyttet de fra Oslo til Lillestrøm og i 2012 startet de opp i Trondheim. I 2014, 10 år etter oppstart, ble MetaResource en Gasellebedrift. Det er de veldig stolte av!

Hvor ofte starter dere opp med nye studier?
Vi har to til tre NLP Practitioner studier i Lillestrøm hvert år, og to i Trondheim. To NLP Master Practitioner studier i Lillestrøm og to i Trondheim. Foreløpig samkjøres NLP Coach studiet og alle kommer til Lillestrøm. I tillegg til studier kjører vi spesialiserings- og fordypningskurs, frokostseminar, temakvelder, kurs, workshops og foredrag.
Vi har og et levende studentmiljø med månedlige alumnitreff for nåværende og tidligere studenter.

Hvordan foregår et Trinn 1 NLP Practitioner-studiet hos dere?
Hos MetaResource – Coachingens hus, er vi opptatt av erfaringsbasert læring. Vi knytter sammen teori og praksis med humor og engasjement. Vi er opptatt av å integrere nye ferdigheter inn i hverdagslivet, derfor jobber alle med sine egne behov og reelle situasjoner. Vi har et bredt spekter av deltagere; ledere fra næringslivet, lærere i skolen, foreldre, alle som jobber med kommunikasjon, de som vil bli profesjonelle coacher, for å nevne noen. Det er et engasjerende studium som gir optimal selvutvikling og gjør deg til leder i eget liv – rett og slett. Noen prosesser gjøres individuelt mens mesteparten av treningen foregår i små grupper. Evalueringer og tilbakemeldinger gis underveis for å sikre progresjon. Vårt studium er delt inn i fire moduler og mellom modulene er det noe hjemmearbeid og kollokviearbeid.

Hvilke evner og ferdigheter har dere?
Det er mange det, sier Trine med et stort glis. Alle våre trenere er sertifiserte Trainers Trainer ved The Society of NLP – by Richard Bandler. De er og DNCF sertifiserte Coacher – med unntak av en trener som vi flyr inn fra Danmark.
Trenerne har alle ulik bakgrunn fra næringslivet og denne tverrfaglige kompetansen i teamet beriker studiet og miljøet på en fantastisk måte. Alle har en unik evne til å formidle fagstoffet, skape godt læringsmiljø og til å se den enkelte. Resten av staben er en løsningsorientert, varm og positiv gjeng som gir alt for at alle skal ha det bra.

Alle har veggene fulle av diplomer, men vi kan nevne at vi har spesialkompetanse innen
språk og kommunikasjon, verbal- og nonverbal adferd, hypnose, profilverktøy, businesscoaching, prosessledelse, konflikthåndtering, Havening berøringsterapi, rekruttering, salg, helsecoaching, kulturcoaching, pusteteknikk, nettverking, gestaltcoaching, team/gruppecoaching, intuitiv coaching for å nevne noen.

Selv er Trine tildelt ærestittelen Master Trainer i NLP. En tittel kun en håndfull mennesker i verden kan vise til. Hun følger medgrunnlegger av NLP Richard Bandler rundt om i verden som en i hans nærmeste trenerteam.
Hun er også forfatter av bestselgeren «Alt sitter i hodet» og er hyppig brukt som ekspert i ledende ukeblader, i VG og andre dagsaviser, og i fagtidsskrifter.

Hva er viktig for dere?
Mennesket. Vårt potensiale. At vi alltid er så uendelig mye mer. Den urokkelige troen på mulighetene som bor i hver og en av oss.
Vi er opptatt av å bidra, være med å skape og bygge fundament for fremtidige generasjoner. Det er viktig for oss å gi tilbake. Vårt samfunnsengasjement strekker seg fra Trondheim og ned til Sierra Leone. I ti år har vi gitt kunnskap og kompetanse via studieplasser, og våre studenter har gitt coaching til ledere og medarbeidere i Kirkens Bymisjon. Et godt samarbeid vi også er stolt av!

Hvem er dere?
Vi er fem ansatte i sentral stab, og noen av oss reiser mellom Lillestrøm og Trondheim. I tillegg har vi en fantastisk gruppe med trenere og bidragsytere til seminarer og kurs, samt en coachpool hvor vi formidler coachingkunder til sertifiserte coacher fra MetaResource.

Hva er dere ellers en del av?
Som en av skolene i DNCF er vi opptatt av at coachmiljøet forener krefter og står sammen som en viktig aktør i samfunnet. Vi er en del av et stort internasjonalt nettverk og det gir styrke, samtidig er vi opptatt av enkeltmenneskets behov og det er minst like viktig! Vi er jo også en del av et større læringsmiljø gjennom sosiale medier, vi deler og heier på andre og gir læring og inspirerer gjennom YouTube, Facebook, Instagram og Twitter. Vi elsker å gi, og jobber for at verden skal bli et bedre sted. I sosiale medier tror vi på å gi rom og vise at en positiv grunnholdning kan være en god start på en endringsprosess. Vi har alle ekstreme ressurser i oss, og vi kan alltid bli bedre. Slik som Gandhi sa: «Vær den endringen du ønsker i verden»

Hvordan ser dere på fremtiden, for eksempel om 10 år?
Da er NLP allemannseie. Det vil bli helt dagligdags å bruke verktøyene i ledelse, idrett, skole, helsevesen, ungdomsproblematikk, psykiatri.
Får vi til det får vi også et inkluderende, støttende, motiverende og samarbeidende samfunn. Et samfunn hvor alle gode ressurser får plass, hvor vi utfordres og har plass til hele mennesket.
Innen idrett er det allerede normalen å bruke mental trening, innen ledelse er det på god vei, og vi ser heldigvis en begynnende trend innen skoleverket, med gode resultater.
Jeg gleder meg til å være med å bidra til et sterkere, gladere samfunn med en positiv grunnholdning.

Kommentarer