Mental trening til hvermannsen – hurra!

Publisert torsdag 27. februar 2014, av CoachMagasinet, i Redaktørens Spalte

Jeg blir like forundret hver gang jeg leser om selvutvikling omtalt som en egoistisk handling. At det handler om streben etter det perfekte kropp og liv. For meg er dette helt fremmed !!

Jeg har fulgt flere hundre gjennom deres selvutviklingsreise. En reise hvor de søker å bli bedre kjent med seg selv slik at de kan endre tankemønstre og adferd. Målet med reisen er gjerne å bli bedre foreldre, bedre ledere, bedre kjærester, bli mer glad i seg selv, være rausere ovenfor seg selv og derigjennom andre. Håndtere motgang på mer konstruktivt vis eller å få mot til å utfordre komfortsonen. Enkelte er så selvutslettende og trenger å stå opp for seg selv, bruke ”Nei´et” sitt eller å sette seg selv først. For dem kan dette være livsviktig – samtidig som det kan være provoserende for de som står rundt og er vant til å få ”Ja´et” hele tiden.

Selvutvikling er basert på et ønske om endring. Det er frivillig. Har du lyst til å tenke mer konstruktivt og føle deg bedre – har du friheten til å gjøre noe med det. Jeg synes det er bra at dette er et så stort tema i media om dagen. Det gjør selvutvikling, mentalt trening, positiv psykologi eller coaching tilgjengelig for hvermannsen og ikke lenger bare toppledere og idrettsutøvere. Hurra!

Vi i Den Norske CoachForening er stolte av å være med på sette en høy standard innen coaching med vår Bransjestandard. Og jeg siterer Kathrine Aspaas: ”Vi er tjent med å fortsette arbeidet med å utvikle denne bransjen, men vi er ikke tjent med at det danner seg et inntrykk av tanketrening som hjernekrympende hokuspokus. Hjernen krymper ikke av trening, den utvikler seg.”Fra God med mental trening.

Likeså er vi stolte av årets store konferanse Mulighetens Dag 2015 – håper vi ser hvermannsen der ☺

Kommentarer