Lian Kirksæther (april 2014)

Publisert onsdag 9. april 2014, av CoachMagasinet, i Månedens coach

"Jeg heter Lian Kirksæther og er coach, veileder og holder kurs i både inn- og utland. Etter å ha jobbet hele livet med mennesker startet jeg med coaching og kurs i 2003, og trives veldig godt med det".

Tidligere har jeg har jobbet i samarbeid med NAV Arbeid med hovedfokus jobb, motivasjon og bedre helse. Jeg har vært lærer, leder og har bl.a jobbet med avlastning av barn gjennom Bufetat.

I fjor ga jeg ut boken, «Sensitiv og Sterk» sammen med Ihrèn Abrahamsson. Vi samarbeider også med
nettkurs og seminarer.
Når jeg startet å jobbe med høysensitive var det nesten et ukjent begrep i Norge. Jeg ble med i en prosjektgruppe, som jobbet med høysensitive i forhold til arbeidsliv. En spennende og lærerik opplevelse. Jeg er kontaktperson i foreningen høysensitive, og har også vært coach der.

Ellers skriver jeg en del artikler og i disse dager gir jeg ut en ny versjon av coaching CD’en på norsk og
engelsk, som kan lastes ned på nettet.

Hvilke områder jobber du mest med og hvorfor akkurat disse?

Jeg har spesialisert meg på tema høysensitiv gjennom flere år, og det er fordi jeg virkelig brenner for
å hjelpe andre sensitive til å få et bedre liv. Jeg er jo sensitiv selv og har erfart at det kan gjøre livet
vanskeligere til tider. Det er blant annet fordi vi, sensitive, tar inn så mye mer og bearbeider alt på et dypere plan, og det kan bli slitsomt.
Jeg ser jo stadig positive endringer hos mennesker jeg jobber med. Når de blant annet lærer mer om seg selv, sin sensitivitet og hvordan håndtere det å være sensitiv.

Hva er dine største utfordringer som coach?

Som coach så møter jeg mange spennende og trivelige mennesker, men også mange som har hatt eller har et vanskelig liv. Så utfordringen innimellom kan være å gi slipp andres store problemer.

Fortell om en suksesshistorie du har opplevd?

Det er gøy å se at mennesker begynner å stråle igjen, og tørr å gjøre det de virkelig vil.

Jeg har sett mange slike gjennom årene og kan nevne en av suksesshistoriene:

Mari jobbet som leder i en mellomstor bedrift. Hun kunne faget og var utdannet innen kommunikasjon så dette var i utgangspunktet en perfekt stilling for henne. Etter nesten et år i jobben slet hun veldig. Det var et mannsdominert miljø og de ønske ikke endringer. Mari er høysensitiv og tok inn mye av det negative som kom i ord og holdninger.

Etter møter satt hun stadig oftere på wc og gråt. Hun som i utgangspunktet var en
dyktig leder som holdt på å bli overkjørt og miste gnisten. Ikke nok med det. Problemene på jobb gikk også utover familielivet. Mari kontaktet meg fordi hun så at noe måtte gjøres. Dette gjorde at hun startet opp med telefoncoaching. Vi jobbet med Mari sine utfordringer og styrker, og jeg lærte henne mye om det å være sensitiv. Hun ble bevisst sine sensitive sider på godt og vondt.

Etter flere timer merket hun, medarbeiderne og andre ledere at Mari taklet det hele så mye bedre. Og i dag trives hun veldig godt og kan hun nesten ikke skjønne at hun slet så mye for bare et par år siden.

Lian Kirksæther
www.harmoni.no

Kommentarer