Lær å ta ledelsen i ditt eget liv

Publisert onsdag 25. mars 2015, av CoachMagasinet, i Coaching, Diverse, Ledelse, Mål og drømmer

Ingen kan få deg til å føle deg dum, avvist eller tråkket på, med mindre du lar dem. Husker du det arbeidet du fikk skryt og godord for, men hvor du selv følte det kunne vært enda bedre og du endte med å fortelle om manglene?

Husker du den dagen du følte deg så stygg på håret? Og så fikk du kompliment på hvor fin du var, men det hjalp liksom ikke. Du følte deg likevel stygg.

Det vil si at dine troer var sterkere enn komplimentet.

 

Våre indre virkeligheter, våre troer om oss selv og andre, styrer oss. “Vi vet selv best”. Også når det gjør oss mindre enn godt eller stjeler fra oss.

Vi gjør det automatisk gjennom måten vi tenker på. Våre mentale mønster.

Har det forresten også hendt at noen sier de elsker deg og du inni deg ikke helt tror på det? Det er samme greia. Vi er sånn for både vondt og godt, som kjærlighet, ømhet, respekt og tillit også. Det er du og jeg selv som må åpne opp og tillate det gode å komme inn..

Noe å tenke på?

Så hva da når vil vi ha endring. Når vi vil tenke og handle annerledes.
Da starter vi med å forutsette at vi selv styrer vårt sinn, og dermed våre resultater. At vi og vi alene har ansvaret, og kun vi alene kan gjøre noe med det.

En hard pille å svelge? Uenig? “For det var i hvert fall ikke din skyld at…. ” den gangen! Sikker?

Trine_Aldtstedt_hender_over_munn_FOTO_TRONDHEGGELUND.NO_Trine_Aldtstedt_presse_hoyde_FOTO_TRONDHEGGELUND.NO_090

Stopp en halv. Gjør en kort beskrivelse av situasjonen:
Hvordan reagerte du?

Men hva hadde skjedd om du ikke lot deg trekke inn? Om dine mentale mønster hadde mer motstandskraft. Var mer i ledelsen?

Bare ved å ta ansvaret selv, har vi et reellt valg. Bare gjennom å ta eierskap kan vi gjøre det annerledes. Ellers er vi rene offer, prisgitt ting vi ikke rår over, en dupp som gir bort kraften sin til andre, og hvem vil være det? Du?

Stopp opp et øyblikk igjen og ta dette innover deg.

Tenk på en Ledestjerne.
En sterk, klok, erfaren, god Leder: __________ (om du ikke kommer på noen her, kan du vurdere Nelson Mandela, Mor Theresa, Kong Harald, Petter Stordalen, Madonna..)

Hva ville hun eller han gjort i situasjonen?

  • Gå inn i det.
    Vær vedkommende.
    Se, hør og føl situasjonen gjennom vedkommende.
    Gjør det hun eller han ville gjort.

Hvordan oppleves situasjonen annerledes nå?

Trekk pusten dypt. La forskjellene synke inn.

Hopp tilbake til motsatsen igjen. Offer? Ta ledelsen? Du har valget. Du kan selvsagt bli i en offerrolle, men hvor leder det deg?

Hvem er du når du er en Ledestjerne selv? Hvordan tenker du annerledes da? Hva gjør du annerledes?

Svarene her sier deg det du trenger. Bryt det ned til steg for steg. Hold deretter fast fokuset ditt. Gjør stegene. Handle.

Ønsker du å lære mer om kroppen og hjernen og hvordan vi fungerer? Har du lyst til å bli en enda sterkere Ledestjerne selv?
Er du enig med meg i at vi har mer i oss enn vi er i dag? At vi kan endre oss? Da vil du ha glede av læringen og inspirasjonen her.

 

Gjennom min ekspertise i NLP og coaching utvikler jeg mennesker, frigjør ressurser og skaper ledere. Ledestjerner. Selvledere. For det er gjennom måten du leder deg selv på, hver eneste dag, du legger grunnlag for den og det du er.

Det betyr at du også selv må ta ansvar for det som er. Og for å møte opp. Komme tilbake og ta i bruk det du lærer. Gjøre det. Det er det som trengs. Og til det har du alt du trenger!

Gjengitt med tillatelse av Trine Åldstedt
Link til blogg

 

Kommentarer