Kvinner med kraft på DNCF-konferansen

Publisert lørdag 13. oktober 2018, av Atle Øi, i DNCF-konferansen

Det er bare å glede seg. Trine Jansen og Anngunn Flatebø Dårflot vil gi oss kraftfulle historier fra deres liv på årets DNCF-konferanse.

Litt sliten etter en lang dag, møter jeg to kraftfulle kvinner på Restaurant Brask og Bram i Drammen en sen oktoberkveld.

Noen timer senere går jeg ut – fullt oppladet.

Trine Jansen og Anngunn Flatebø Dårflot, skal holde hvert sitt foredrag på DNCF konferansen, men skal likevel intervjues som et team. Et litt merkelig valg, men underveis i intervjuet skjønner jeg at det var en riktig eller kanskje mer heldig beslutning. Disse to damene har et begivenhetsrikt år bak seg, og gjensidig utfordret og utviklet hverandre. De fremstår som ulike, men har en kjemi seg imellom som er helt unik.

Trine Jansen

Trine er sertifisert DNCF coach og primus motor i «Kvinner med kraft» konferansen som gikk av stabelen i januar tidligere i år. En stor suksess med nesten 300 betalende deltakere, og et imponerende kobbel av kjente og ukjente foredragsholdere.

En av de ukjente var Anngunn, som få eller ingen visste hvem var, men som med sin åpne og ærlige historiefortelling trollbandt salen. Bare noen måneder før hadde det vært helt utenkelig å stå på en scene foran 300 mennesker. Det var før hun møtte Trine …

Konferansen har åpnet mange dører for disse to kvinnene. Noen dører ut mot verden og noen dører inn i eget sinn. Begge har de strevd med store psykiske problemer og smakt på hvordan det er å være på bunnen og ikke vite om dette er en varig eller midlertidig situasjon. Begge har de klart å reise seg, men de ser ikke på seg selv som suksesshistorier for det.

Anngunn Flatebø Dårflot

De er begge stolte av sin egen reise, og over hva de har fått til – men vet også at det å mestre livet vil være en humpete vei også i framtiden. De har erfaring og verktøy som kan hjelpe dem, men ingen garanti for at de er på trygg grunn. Anngunn er full av takknemlighet til Trine og forteller at hun har fått ekstremt mye ut av utfordringene Trine har gitt henne. Hun vektlegger Trines Coachende tilnærming som suksessen.

Trine på sin side er like begeistret for Anngunn og sier med latter i stemmen at hun hadde en drøm som bare måtte inkludere et samarbeid mellom de to.

Dette er to kvinner med kraft som ikke forteller meg en unik historie. Det har vært kvinner før dem, og det vil komme kvinner etter dem, som kan fortelle historier om det å bli blåst overende, og på hver sin måte finner en måte å reise seg på igjen. Det et ikke det som gjør denne kvelden i Drammen til en inspirerende samtale. Det som fascinerer meg er at disse to kraftkvinnene ikke er helter som skal lære oss andre en oppskrift på suksess. Tvert i mot er de eksempler på to kvinner som ikke står på toppen av et fjell og har plantet suksessflagget der, men to damer som rett og slett har skjønt at om ikke de er sjef i eget liv, så kommer ingen andre til å ordne opp for dem.

De har innsett at de kanskje for alltid må leve med deler av det som en gang blåste dem overende, og som fort kan gjøre det igjen. De vet at de kontinuerlig må jobbe med seg selv og alle de utfordringene som jo egentlig er å leve.

To kvinner med kraft vil fortelle to kraftfulle og forskjellige historier på DNCF konferansen. Hva de skal fortelle verken vet jeg eller ville jeg avslørt om jeg visste det. Det sparer vi til de som kommer på konferansen, men det er noe jeg håper på. Det er at Trine forteller mer om hvordan det hele skjøt fart da hun tillot seg å ikke være så målrettet. Som Trine sier har de største seirene først kommet når hun ikke lenger har en klar plan på hvor hun skal – men bare har levd her og nå, og tatt ting som de har kommet.

Underveis i intervjuet sporet jeg Anngunn inn på en utfordring til konferansen som jeg ikke regnet med at hun ville ta. I dag sendte hun meg en melding som tyder på at hun smaker på å våge å  nettopp ta denne utfordringen.

Hva det er, og om det skjer, vil konferansen vise, men jeg er ganske sikker på at om hun vil nok, så tar hun utfordringen. Med Trines coaching i ukene frem til 26. oktober, så vil Anngunn bryte en ny barriere.

Det er bare å glede seg …

Av Atle Øi

Har du ennå ikke meldt deg på, har du fortsatt sjansen. Klikk her.

Kommentarer