Kvinne med kraft

Publisert lørdag 5. august 2017, av CoachMagasinet, i Coaching, Kommunikasjon, Mål og drømmer, NLP, Selvutvikling, Verktøykasse

NLP-teknikkene for visualisering og kommunikasjon er noen av verktøyene Trine Jansen, DNCF-sertifisert Coach, kurs- og foredragsholder benytter når hun skal realisere sin drøm om å sette opp en konferanse neste år. Redaksjonen traff Trine en fin sommerdag i vakre Holmsbu.

Engasjerte, entusiastiske mennesker får det til, sier noen. Det å ha et mål og jobbe for noe du brenner er suksessoppskriften, sier andre. I Trine Jansen, sertifisert DNCF Coach, kurs- og foredragsholder, og spinning instruktør finner vi alt dette.  Det handler om å realisere en drøm.

– Jeg ser en sal full av entusiastiske deltagere. På scenen står jeg og ønsker velkommen og introduserer dagens konferansier. Med meg har jeg foredragsholdere som gjennom ord og latter gir publikum rom til å reflektere over følelser og valg som mange av oss møter i hverdagen, som sårbarhet, skam, aksept for situasjoner du er i, og at sorg har mange faser.

Onsdag, 17. januar 2018 går drømmen i oppfyllelse. Da er konferansen «Kvinner med kraft» på Union Scene i Drammen i gang.  Trine har fått med seg blant annet foredragsholdere som Kathrine Aspaas, Erica Grunnevoll og Dora Thoraldsdottir. Til konferansen skal hun invitere alle som har lyst på påfyll i hverdagen, tid til refleksjon og nettverksbygging.

– Vi opplever alle små og store Tsunamier i livet. Jeg selv har opplevd tøffe perioder og har fått kjent på sårbarheten i livet. Et møte med Tsunamien i Thailand 2004, opphold på Modum Bad for psykisk helse og store endringer på kropp og sjel har satt sine spor.

Trine har troen på å dele historier og erfaringer – og sette det i rammer som gjør at det blir gode møter mellom mennesker. At vi kan lære noe av hverandre og at vi ikke trenger å være redde for å vise sårbarhet.

– Jeg tror ikke alltid at tiden leger alle sår, men at vi med tiden lærer oss å leve med våre sår. Det jeg har erfart er at når vi først opplever vonde ting, så tar livet ofte en annen vei – enten velger livet for oss eller så kan vi selv velge. Det å løfte blikket – tenke langsiktig, det kan gi deg klare mål eller drømmer.

– Jeg har vært så mye redd etter hendelsen i Thailand. Det er jeg ikke lenger. Det gjelder å våge, tørre å ta skrittet og tro på det du brenner for. For meg ble det å være opptatt av menneskemøter. Folk liker å snakke med folk, de liker å høre andres historier, det vil alltid være noe gjenkjennbart hos oss alle. Det vil jeg skape en arena for.

Rå på visualisering

–  Hvis man har en drøm, satser, har mot til å vise sårbarhet og tørr spørre om hjelp – og er villig til å ta i et tak og stå i ubehaget – ja, da kan drømmer realiseres.  Det er min erfaring.

– Da drømmen om konferansen kom, visste jeg ikke hva jeg gikk til, eller hva som kreves for å få det til. Men jeg visste akkurat hvordan det skulle være. Gjennom NLP-utdannelsen og livserfaring har jeg blitt rågod på å visualisere og dagdrømme – noe som hjelper meg veldig.

– Det er et ønske og en lyst der til å bidra med noe som kan gi menneskene rundt meg. Jeg vet at det å åpne for læring, lytte og erfare gjør oss sterkere. Derfor er jeg opptatt av å sette tunge temaer på agendaen med en smak av humor, og åpne for at dette blir gode samtaleemner.

Ut av det kjipe kommer det noe annet

Selv om livet tar valg for deg, og det ikke virker som en drømmesituasjon, så kan det komme noe ut av det likevel. Ut av det kjipe kommer det noe annet, er et av Trines mantraer.

–  Gjennom livet har jeg kjent på godt og vondt, men jeg har gjennom teknikkene og disse erfaringene lært og jobbet med det å bli sterkere. Nå er jeg her da – og våget å sette i gang.

– Det er utrolig gøy å jobbe i team med de som skal bidra, enten det er foredragsholdere, byrået som hjelper med visuell profil for konferansen, eller det er nettverket som kommer med gode innspill. Jeg har ingen erfaring med konferanser, så her er det bratt læringskurve.

– Det er nok noen som tenker «hva har Trine funnet på nå, da» – jeg tenker det selv også mange ganger. Men jeg ser det hele for meg, jeg skal og vil greie det.

Trine forteller at det å ha fått mestringsopplevelser har igjen gitt henne mot til å se alle muligheter som er der ute.

– Nettopp fordi jeg tror på at mestring gir mot til å se muligheter, og at mennesker har en kraft i seg som gjør at vi klarer å reise oss etter vanskelige hendelser. Kraft til å skape nye liv. Derfor også navnet til konferansen «Kvinner med kraft».

– I mitt hode er jeg nesten ferdig med alle forberedelsene til konferansen, men vet at det ikke er slik i virkeligheten. Det gjenstår mange ting. Men gleden, spenningen og viljen er på plass. Drømmen skal nå realiseres, avslutter Trine Jansen.

Forberedelsene til «Kvinner med kraft» er i gang, og CoachMagasinet kommer tilbake med mer informasjon om konferansen senere i høst.

 

Kommentarer