Kunsten å tåle seg selv

Publisert søndag 15. januar 2012, av CoachMagasinet, i Verktøykasse

Etter et tidligere innlegg, fikk jeg følgende kloke kommentar fra en leser: " .......Samtidig er jeg opptatt av at jeg selv skal tåle alle variasjoner av meg selv, også når jeg i ettertid kanskje tenker at der kunne jeg gjort ting annerledes. Jeg tror også at vi velger ut fra det vi til en hver tid opplever som mulig. Noe som kan vise seg å fortone seg helt annerledes, ut fra ulike perspektiver og i tidens løp......."

Tankene mine gikk rett til DumDum Boys og «Takke faen» , en sang som betydde mye for meg for noen år siden:

BURDE JEG SAGT DET SOM DET ER

BURDE JEG FORTALT OM DÅRLIG VÆR

BURDE JEG HA VIST MEG FRAM

BURDE DU HA SETT MEG NÅR JEG SKIFTER HAM

VEL MYE VIRKELIGHET FOR EN SLITEN SJEL

PÅ RYGG SER DU IKKE LENGER NED

TAKKE FAEN FOR DET

TAKKE FAEN FOR DET

OG HVIS JEG BLE SOM DU VIL

HVA VILLE DA STÅ PÅ SPILL

VILLE VI DA BLI ETT

OG HVIS JEG DRO HVA BLE DU

VEL MYE VIRKELIGHET FOR EN SLITEN SJEL

PÅ RYGG SER DU IKKE LENGER NED

TAKKE FAEN FOR DET

HADDE DET GÅTT SOM DET GIKK

HVIS DU VISSTE HVA DU FIKK

HADDE DET GJORT NOE TIL ELLER FRA

OM DU KUNNE SLÅ MEG AV

OG HVIS JEG KONSTANT VAR PÅ

VILLE DU VÆRT HER NÅ

VEL MYE VIRKELIGHET FOR EN SLITEN SJEL

PÅ RYGG SER DU IKKE LENGER NED

TAKKE FAEN FOR DET

TAKKE FAEN FOR DET

TAKKE FAEN FOR DET

Å tåle seg selv er en vanskelig øvelse. Derfor er det gamle ugle skriver, om at vi velger ut fra det vi til enhver tid tror er mulig, viktig. Når vi ser tilbake på tidligere valg, har vi ofte en erfaring og en klokskap vi ikke hadde på det tidspunktet vi valgte. De ressursene vi har i dag, har gjerne kommet i kjølvannet av tidligere erfaringer, eller «learning by tryning» som en kursholder sa for noen dager siden. Hvis vi ønsker å beherske kunsten å tåle oss selv, kan disse 3 punktene være et sted å begynne:

1. Tilgi deg selv for valg du allerede har tatt. Du kan ikke få det ugjort uansett.

2. Erkjenn at du tok det best mulige valget ut fra de forutsetninger du hadde da valget ble tatt.

3. Takk for det du har lært.

Hedvig Rognerud
www.vingelenutvikling.no

blogg: www.fjellcoachen.wordpress.com

Kommentarer