Kolbjørn Nordvik (januar 2012)

Publisert mandag 2. januar 2012, av CoachMagasinet, i Månedens coach

Jeg er Kolbjørn Nordvik – en blid og glad trondheimsgutt. Jeg er utdannet og har erfaring som pedagog innen språkfag, samfunnskunnskap og mediefag. Har jobbet i reklamebransjen som tekstforfatter, webrådgiver og konsulent i nesten 10 år. Har jobbet med coaching, kurs, foredrag og rådgivning i bedriftsmarkedet i 4 år.

Hvilke områder jobber du mest med og hvorfor akkurat disse?

Som en del av Engasjert Byrå jobber jeg med bedriftskunder som ønsker å skape positiv utvikling for seg selv og for sine kunder. Prosessene tar gjerne utgangspunkt i de evnene, drømmene og mulighetene menneskene i organisasjonen har. Jeg har ansvar for å fasilitere og følge opp prosesser der enten hele bedriften-, en avdeling eller ett team- eller enkeltmennesker er involvert. Ved hjelp av rådgivning, motivasjon, lederutvikling og coaching får jeg kundene våre til å overgå sine egne forventninger.

Hva er dine største utfordringer som coach?

Utfordringene som coach er heldigvis like forskjellige som menneskene jeg jobber med. En av de store utfordringene i bedriftsmarkedet er tidspresset og forventningspresset som mange kjenner på hver eneste dag. Et press som ikke alltid er like lett å leve opp til. Mange ganger handler det om å finne ut hva det er som er positive drivkrefter og ambisjoner på den ene siden – og stressende og utmattende kjør på den andre. Det er som regel dem som allerede har et høyt ambisjons- og prestasjonsnivå som benytter seg av coachingtjenester i bedriftsmarkedet. Noe som også gjør det svært spennende og utfordrende å jobbe med.

Fortell om en suksesshistorie du har opplevd!

Jeg gjennomførte en periode med 1til1 coaching med en ung selger. Gjennom rene NLP-teknikker og personlige målsetninger gikk selgeren fra å være en utfordrer til å være den som oppnådde de beste resultatene i sin bedrift. Det som gjorde det så givende var måten vedkommende utviklet sin selvfølelse, verdier og tro på egne ferdigheter. En god følelse som coach – og gir motivasjon til nye prosesser.

Kolbjørn Nordvik

Sertifisert NLP-Coach, motivator og bedriftsrådgiver
Partner i Engasjert Byrå
Styremedlem i DNCF

Kommentarer