Hvordan er du som leder? Har du grønne fingre?

Publisert søndag 5. oktober 2014, av CoachMagasinet, i Coaching, Selvutvikling

Om du tenker at dine ansatte er som stauder, hvordan står det til i ditt blomsterbed?

De som har greie på planter og har såkalt «grønne fingre» vet at riktig jordsmonn, omgivelser, og lys er avgjørende for plantenes trivsel og vekst. I tillegg passe mye vann, gjødsel og næring, slik at gro-grunnlaget er optimalt.

Noen ganger er det også nødvendig å «plante om» planter som vokser mye, slik at de har nok plass til å vokse å få dypere røtter, og at de andre bedet også får muligheten til å gro godt. Planter trenger optimalt grunnlag for videre vekst og levetiden blir da også lengre.

Noen stauder er lett dyrket og vokser vilt og villig. Andre kan være mer krevende å få til å gro, men når disse staudene endelig springer ut i blomst, vil det være verdt investeringen av både tid og energi. Noen vil vokse i høyden, noen i bredden, mens andre er laget for og er fornøyd med samme høyde/bredde år etter år.

Det å tro at det holder med å vanne og gjødsle når staudene allerede har begynt å henge med hodet eller har brune blader er feil. Du må stelle staudene jevnlig, ikke etter skippertak metoden og i rykk og napp!

Hvordan velger du ut optimale stauder? Velger du de ut fra kvalitet eller kvantitet, utseende eller egenskaper? Tar du hensyn til at de skal stå sammen med andre stauder og at det er balanse i farger og kvalitet?

Hva har ledelse med stauder og blomster å gjøre tenker du kanskje nå?
Jeg tenker at vi mennesker er som stauder, blir vi behandlet pent og har vi riktig grobunn og riktig mengde og type gjødning, ja da blomstrer vi år etter år!

Blomstrer dine stauder? Kanskje trenger du å gjødsle, vanne, eller rett og slett snakke litt pent med dine stauder? Alle vet jo at blomster liker å bli snakket til.

Vi mennesker trenger anerkjennelse og trygghet for å kunne utvikle oss og for å kunne blomstre. Så start med omgivelsene og gro-grunnlag, bygg på med riktig lys, vann og gjødsel, og se hvert menneske som en unik staude med forskjellig behov.

Lag et blomsterbed med flotte farger og sunne stauder, som blomstrer år etter år, og som bedriften kan høste inn gode resultater av!
Lykke til!

Kommentarer