Hilde Merete Klungerbo (mars 2013)

Publisert torsdag 28. februar 2013, av CoachMagasinet, i Månedens coach

Navnet mitt er Hilde Merete Klungerbo. Jeg bor og jobber i Trondheim! Jeg startet min coachingutdannelse på NLP-centeret i 2007, og ble sertifisert i Den Norske CoachForening i 2010. I ettertid har jeg tatt ytterligere coachingutdannelse på BI, samt registrert meg som Helsecoach DNCF.

Til daglig jobber jeg på St. Olavs Hospital hvor jeg tilrettelegger kurs og simulatortrening for kirurger. I tillegg jobber jeg som coach ved Engasjert Byrå i Trondheim.

I de siste to årene har jeg fått lov til å sitte i styret i DNCF. Det har vært utrolig lærerikt og spennende. Som webredaktør i CoachMagasinet har jeg virkelig fått lov til å spre det gode «coachingbudskap» til folket. Det er jeg takknemlig for.

Jeg har en enorm tro på det potensialet som ligger i alle mennesker, og blir inspirert av og glad for at folk lykkes. Selv jakter jeg stadig på nye mål og opplevde nylig å leve ut en av min barndoms store drømmer – å reise til Afrika for å drive humanitær virksomhet. 
Gjennom mitt styreverv i CapaCare jobber jeg for å bedre de medisinske forholdene for menneskene i Sierra Leone. Mer meningsfylt enn det blir det ikke!

Jeg er en lidenskapelig bokelsker. Utover det har jeg stadig skrivekløe og har min egen blogg om engasjement, mål og drømmer.
 Den store drømmen er likevel å bli forfatter!

Hvilke områder jobber du mest med og hvorfor akkurat disse?

Jeg jobber i hovedsak med 1-1 coaching. Det er varierende utfordringer kundene kommer med – alt fra karrierecoaching og livscoaching, til coaching av ledere og gründere.

Jeg har nettopp inngått et samarbeid med en av byens tannleger. Vi jobber nå med å lage et mestringskurs for personer som har tannlegeskrekk. Et spennende konsept som jeg gleder meg til å komme i gang med!

Gjennom jobben min på St. Olavs Hospital skal vi i løpet av dette året starte med teamkurs for de som jobber på operasjonsstuen. Her vil jeg få mulighet til å øve på mine ferdigheter innen teamcoaching. Spennende!

Hva er dine største utfordringer som coach?

Jeg har nok følt på de fleste fallgruvene og tryner med jevne mellomrom. Det er mye læring i det☺ Utover dette føler jeg at mange ikke vet hva det å gå til en coach innebærer. Noen forventer kvikkfiks-løsninger og er egentlig ikke så veldig interessert i å legge noe ekstra arbeid i det. Det reflekterer nok dessverre en negativ side av den verdenen vi lever i…

Fortell om en suksesshistorie du har opplevd!

Jeg har i lengre tid hatt mulighet til å jobbe med en dame som var i en vanskelig livssituasjon – både jobbmessig og privat. Å se henne jobbe seg igjennom dette – og få lov til å heie og støtte henne underveis – har vært særdeles givende. I dag står hun frem som en sterk og reflektert person med et fast blikk. Ingenting kunne ha gledet meg mer!

Ellers er jeg opptatt av at alle må definere hva suksess er for sin egen del. Det som kan være et stort løft for en person kan være en bagatell for en annen. Det er det viktig å ta høyde for!

Hilde Merete Klungerbo
www.hildemerete.no
hildemkl@online.no

Kommentarer