Godt nytt år!

Publisert mandag 1. januar 2018, av Atle Øi, i Redaktørens Spalte

Første nyttårsdag, nyttårskonserten på TV, ro i huset, tanker rundt året som har gått og enda flere rundt året som kommer. En ting som aldri slår feil er at det aldri blir helt som tenkt. Så hva er det jeg tenker nå som kommer til å bli annerledes – ja si det, det er jo nettopp det som gjør livet så spennende.

En ting jeg har lært i løpet av livet er at det er avviket i forhold til forventninger som er vanskelig å takle. Det er som å male et bilde, hvor noen brått overtar penselen og maler noe helt annet enn du hadde tenkt. Kanskje er det finere enn du ville malt selv, men det avviker fra forventningen, og rokker ved behovet for forutsigbarhet og kontroll.

Når en vet at avviket et det eneste som er konstant, finnes det bare en mulighet for å få et godt nytt år og det er å ikke låse fast forventningene.
Lettere sagt enn gjort. Økonomi, relasjoner, helse og mange andre elementer er det jo godt å føle trygghet rundt.

Jeg tror likevel jeg har en anbefalt oppskrift. Nøkkelordet er realisme og en forventning om at livet hverken er, eller kommer til å bli problemløst. Livet er faktisk en dose skuffelse og sorg også. Vi unngår det så godt vi kan, men vet at det er med på å gjøre et liv til et liv …

Kanskje får vi det bedre i det nye året om vi har dette i tankene. Når avviket blir forventet. Kanskje må vi prøve å møte motgang med – «se der kommer det, dette skal jeg takle». Øvelse gjør mester, og det et 365 øvingsdager i 2018

Uansett, CoachMagasinet er klar for et nytt og spennende år. Vi skal blant annet følge opp smått og stort fra coachingens verden, følge veien frem til konferansen 15. mars og mye mer.  CoachMagasinet skal bidra med godt innhold til deg som er interessert i coaching.

Har du innspill til oss eller lyst til å bidra med innhold, send meg gjerne en mail: webredaktor@coachmagasinet.no.

Godt nytt år.

Atle Øi
.

 

 

Sendt fra min iPad

Kommentarer