Gjør noe med det!

Publisert fredag 19. august 2016, av CoachMagasinet, i Blogginnlegg, NLP, Selvutvikling

Ta utfordringene og gjør noe med dem med en gang, er Elin Maries oppfordring i dette blogginnlegget. Elin Marie Andreassen tar coachutdanning på en skole som er godkjent av Den Norske CoachForening. Hun fullførte NLP Practitioner denne våren og starter på NLP Master Practitoner i høst.

Vårsemesteret hadde for min del det jeg vil karakterisere som en mangslungen avslutning. Jeg er så heldig å ha en jobb der jeg får delta på mange ulike aktiviteter, treffe spennende mennesker med ulike historier, og ikke minst får være med på å påvirke samfunnsutviklingen. Alt dette er jeg svært takknemlig for. Jobbens natur gjør at jeg av og til ønsker meg flere timer i døgnet. Selv om jeg er fullstendig klar over at døgnet har akkurat passelig antall timer, dersom jeg bruker dem rett.

Jada. I innspurten mot sommeren havnet jeg rett og slett litt bakpå, ble defensiv på egne vegne, og lot det påvirke både humør og livskvalitet i altfor stor grad. Jeg lengtet etter ferien, og stakk rett til fjells så fort jeg fikk anledning. Gjennom sommeren har jeg boltret meg i late dager, men likevel stått opp tidlig og holdt meg i noenlunde form. Lest haugevis med gode bøker, kost meg med mat og drikke, og sett både inn- og utland. Alltid i selskap av gode mennesker som jeg liker å omgi meg med. Kanonsommer!

Så plutselig, er ferien over. Og hverdagene, de dagene det er aller flest av, står og banker på døra. Samtidig som jeg takker hverdagene for at de har ventet så trofast på meg gjennom sommeren, blir jeg raskt klar over at de utfordringene som åpenbarte seg i det våren ble til sommer, fortsatt henger med.
De ble skjøvet til side sammen med sakspapirer og kalenderavtaler, da juni ble til juli. Siden da har de ligget i dvale. Og det som ligger i dvale våkner gjerne opp igjen. Dette var jeg jo klar over allerede før sommerferien satte inn, men jeg gjorde ingenting med det.

Jeg valgte å skyve utfordringene til side, og la dem ruge litt for seg selv gjennom sommeren. Hadde jeg derimot handlet før jeg tok noen absolutt velfortjente ferieuker, kunne jeg startet med et annet fokus nå. Med stor sannsynlighet kunne jeg hatt en enda litt bedre ferie, uten dette spøkelset i bakhodet. Utfordringene blir nemlig ikke mindre av å ligge og ruge, snarere tvert imot. Det var jeg jo forresten også klar over, før ferien begynte.

Nå starter jeg høstsemesteret med en bevissthet om at jeg vil gjøre noe med det. Ta det onde ved roten. Kjøre spettet hardt innunder, som den fabelaktige coachen min sier, inspirert av Kolbein Falkeids private huskeregel. Det er bare jeg som kan velge hvordan dagene mine skal være, og det er bare du som kan velge dine. Noen ganger er det kun små justeringer som skal til, mens andre ganger kreves det litt større innsats. En ting er i alle fall sikkert; dersom du på et eller annet område gjør noe som ikke fungerer, gjør heller noe annet.

Det skal jeg gjøre denne høsten, og NLP kommer til å være et viktig verktøy og hjelpemiddel.

Etter å ha gjennomført NLP Practitioner ved en DNCF-godkjent skole, fortsetter jeg med NLP Master Practitioner til høsten. Det var viktig for meg å velge en godkjent skole, da jeg jeg gjorde denne investeringen. Det gir meg trygghet at skolen tilbyr kvalitet i utdanningen, og ikke minst gir et godt stempel ved fullført coachutdannelse. Gjennom NLP har jeg fått større bevissthet rundt det å ta valg, ut ifra hva som er viktig for meg. Og sammen med coachen har jeg identifisert hva som er mine viktigste verdier – hvordan bruker jeg tiden min, og av hvilke grunner?

Dette er nyttige spørsmål å reflektere over, og vil være blant mine fokusområder denne høsten. Kombinert med det å bruke energien på de tingene jeg faktisk kan gjøre noe med, er jeg sikker på at det er mulig å gjøre en endring som gir både ryddigere timeplan og økt livskvalitet.

Det er bare å sette i gang!

Elin Marie

Elin Marie Andreassen
www.elinmarieandreassen.no
student hos MetaResource AS, avdeling Trondheim

Skoler som er godkjent av Den Norske CoachForening (DNCF) og som følger Norsk Bransjestandard for Coaching finner du på dncf.no

Kommentarer