En notorisk optimist

Publisert onsdag 17. oktober 2018, av CoachMagasinet, i DNCF-konferansen

En av DNCF-konferansens foredragsholdere har kjent på livets harde skole. Det har ikke stoppet ham fra å leve livet. Møt Lars Flikkeid.

Rullestolen står parkert ved cafebordet og han var allerede godt i gang med et rekesmørbrød og en kopp te på en cafe på Oslo S.

Ved første øyekast er det ikke lett å se at han er en av Norges beste foredragsholdere. Ganske håpløs betraktning, for hvordan ser egentlig en topp foredragsholder ut? Jeg tror jeg vet hvorfor jeg tenkte slik. Skinnet kan bedra og det gjør det her.

Lars Flikkeid – notorisk optimist.

Energien og styrken til Lars kommer først til syne når han begynner å prate. Da skjønner man fort at det bak fasaden skjuler seg en sterk personlighet. Kanskje er det dette «vanlige» som er så fascinerende.

«Kan han, så må da jeg også kunne», tenker en lett.

Nok om det, Lars fikk sitt livs tøffeste beskjed i 1997. Kunne det ikke heller vært kreft eller hva som helst annet, sa han den gangen. Måtte det absolutt være MS? Et kort øyeblikk smakte han på offerrollen og forbannet sin skjebne, men Lars er ikke typen som lar skjebnen bli sjefen i sitt liv. Som den næringslivsfyren han var inntok han styreleder rollen i livet sitt, avsatte skjebnen som sjef og innsatte seg selv som daglig leder. Skjebnen måtte gå på dagen, og siden har ingen sett den.

De kommende år ble en eventyrlig reise og alt for lang til å gjengi her. Forrige gang jeg hørte han som foredragsholder fortalte han om dette, og hvordan han trosset alle naturlover som MS rammede ofte følger.

En fantastisk reise til India og senere Bali som etter hvert er blitt hans andre hjemland, lærte han det han kanskje innerst inne alltid har visst, men på den tiden ikke hadde rukket å bevise. Livet er ikke noe man får, det er noe man velger.

– Jeg er en notorisk optimist, og tror jeg kan bli frisk, selv om legene mener en slik holdning er en av fasene i MS – fornektelsesfasen, sier han. Lars bryr seg ikke så mye om hva verken legene eller andre måtte tro eller mene om dette.

– Jeg har uansett ikke fokus på å bli frisk, sier han. – Et slikt fokus er bygget på at man er syk, og det vil jeg ikke bruke livet mitt på.
Jeg ler, for det er så befriende deilig med mennesker som Lars som gjør gråstein til gull. Husker du tegneseriefiguren Oblix som ramlet i styrkedrikkgryta som liten? Jeg tror Lars nesten må ha druknet i positivitetsgryta. Jeg hadde forberedt noen gode spørsmål til intervjuet, men Lars er en mann som selv setter agendaen. Før jeg riktig aner hva som skjer er han entusiastisk, men likevel på en dempet måte i gang med å fortelle om alt han brenner for. Det siste året har vært et viktig år for Lars.

Gjennom selvutviklingsprogrammet til Lisa Nichols har han fått innsikt som overgår alt annet han har gjort tidligere forteller han. Kanskje ikke like spektakulært som prosjektene han fortalte om sist jeg så han, men denne gangen går reisen innover i Lars selv, og ikke ut i verden. Det står nå klart for han hva han skal gjøre og hvordan han skal gjøre det fremover.

Selv om veien fremstår som tydelig har Lars gjennom erfaring lært at frykt ikke er noe du kommer over, men noe du må lage strategier for å mestre — hver dag.

Vi skal ikke i denne reportasjen avsløre hva Lars skal si på DNCF konferansen 26. oktober, men jeg kan love dere et foredrag du vil huske. Om du enda ikke har meldt deg på har du sjansen nå.

Av Atle Øi

Fortsatt billetter ledig. For påmelding

Mer om konferansen finner du her:

Kvinner med kraft

Tre leveregler og mye mer

 

Kommentarer