En god balanse

Publisert mandag 30. mai 2016, av Atle Øi, i Redaktørens Spalte

Kunnskap og erfaring i god balanse er av de viktigste verktøyene vi som Coacher har for å kunne bistå våre klienter.

Etter fire år på Oslo Handelshøyskole på slutten av 80-tallet hadde jeg mange eksamener i ledelse, markedsføring og økonomi. Jeg var skrekkslagen. Mye hadde jeg lært, men først og fremst hadde jeg skjønt hvor lite jeg egentlig kunne. I min første jobb ble jeg imidlertid målt på alt annet enn det jeg hadde lært i studietiden, og jeg skjønte fort at slik kom det nok til å være i fremtiden også. Suksessen lå ikke i å huske hva jeg hadde lært, men å ha med meg et fundament som gjorde det mulig å lære mer.

25 år senere tok jeg en ny utdannelse, denne gang som DNCF sertifisert Coach, og igjen kjente jeg på den samme usikkerheten da jeg var ferdig. Hvordan skulle jeg som ikke engang fikset alle mine egne utfordringer være skikket til å bidra til at mine klienter skulle lykkes med sine …?

Denne usikkerheten er kanskje helt grei å kjenne litt på. Som DNCF sertifisert Coach vil markedet ha forventninger til oss på lik linje med forventninger om at advokaten kan juss, at tannlegen er godkjent av Tannlegeforeningen og at legen er tatt opp i Den norske legeforening.

Et ord jeg liker godt er balanse. I dette tilfellet dreier det seg om balanse mellom frykt og ydmykhet. Frykt for utfordringer kan lamme, mens det i den andre enden er viktig å være ydmyk på egen kompetanse. Det gjelder å finne denne balansen. Som Coacher jobber vi med andre menneskers liv og det skal vi ta på alvor. Det er viktig å koble på ressurser rundt oss når vi ikke føler oss kompetente. Vi skal lære underveis.

Like lite som våre klienter ønsker å være forsøkskaniner hos sin lege, tannlege og advokat, ønsker de å være nettopp det hos oss.

Det å være DNCF sertifisert Coach innebærer et stort ansvar. Sertifiseringen er et stempel på kvalitet som tar lang tid å bygge opp og kort tid å rive ned.

Denne uken har vi fått en rekke nye medlemmer som har sertifisert seg, og som nå er en del av DNCF. Flere hoder, mer kompetanse og helt sikkert mer engasjement. Gratulerer til alle sammen!

La oss bruke hverandre gjennom å dele erfaringer og ikke minst trekke hverandre inn som ressurser når våre klienter er tjent med det.

DNCF styrker seg og vi går en lys fremtid i møte.

Atle Øi

 

 

Kommentarer