Den grønne bøtta

Publisert torsdag 14. februar 2013, av CoachMagasinet, i Diverse

På kontoret hos oss så står det en grønn bøtte! Du tror kanskje at det er vaskebøtta vår? Nei, det er vår «gruff bøtte» og ved siden av bøtta ligger det flere blokker med postit-lapper og en stor tykk svart tusj!

Nå lurer du kanskje på hva dette skal brukes til?

Jo dette er et godt verktøy for å bli kvitt tanker og følelser som vi ikke lenger vil ha! Og som vi ikke er tjent å smitte andre med, og som andre ikke fortjener å bli smittet med!

Bøtta ble første gang tatt ut fra bøttekottet da min kollega og jeg en mandagsmorgen hadde avtalt en kreativ brainstorming.

Men i stedet for å komme i gang med vår kreative brainstorming, ble vi sittende å «vrenge» av oss alle våre frustrasjoner og gruff over hvor ubrukelige menn vi hadde, hvor sure tenåringene var, hvor mye katta røytet, hvor kaldt det var ute…. Og det ville ingen ende ta…!

Ja så satt vi to coacher altså der på en strålende mandag og smittet hverandre med gruff, og ble mindre og mindre kreative, og ikke det minste klare for morsom brainstorming!

Men vi skjønte i det minste at her måtte vi coache oss selv! Vi måtte ut av denne dårlige energitilstanden og hvordan skulle vi gjøre det?

Jo da hentet vi post it lappene, tusj og den grønne bøtta! Også skrev vi ned alt gruff tingene og kastet lappene i bøtta! Så ryddet vi bøtte bort, skiftet plasser og luftet ut kontoret og plutselig var det en helt annen stemning i rommet☺!

Og vi var selvfølgelig også i en helt annen tilstand og kunne starte vår kreative brainstorming med gode energi og også smitte hverandre med positive tanker – JA OG!

Siden har denne bøtta blitt stående i gangen utenfor kontorene våre og flere av mine coachingkunder har bidratt til den stadige voksende mengden av gule lapper i bøtta!

Ting vi ikke har lyst til å bruke energi å tenke på, kan like gjerne havne i den grønne bøtta, ikke sant? Så kanskje burde alle kontor og hjem hatt en slik bøtte?

Jeg skal i hvert fall i denne helgen installere en rød bøtte i heimen min☺

Vibeke Arntzen Fredriksen
Executive NLP Coach
www.allornothing.no
vibeke@allornothing.no

Kommentarer