Coacher med spesialområder: Golfcoaching

Publisert fredag 14. september 2012, av CoachMagasinet, i Nisjecoaching

Første nisje ut er Golfcoaching. Coachingtjenester og kurs rettet mot de som spiller golf, gjerne på hobbybasis. Her møter du to coacher som driver med dette.

Navn:

Lise D. Hillås i Til Det Bedre Coaching
Vibeke Arntzen Fredriksen i All or Nothing Coaching

Deres nisje innen coaching: Golfcoaching

Sammen har vi seminaret «Spill smartere mentalt» og «Golf & Coach» – personlig coaching for golfspillere. Seminaret tilbys golfklubber og deres medlemmer samt at vi setter opp åpent seminar uavhengig i av klubbtilhørighet, neste åpne seminar er i oktober 2012. Tematikk er Tilstand – Fokus – Motivasjon – Mål.

Hva hjelper dere golfspillere med?

Vårt mål med kurset er å gi deltakerne en bevisstgjøring på egen tilstand, mål og motivasjon på banen. På kurset gjennomgår vi roller, tilstand, fokus og motivasjon, i tillegg til at deltakerne setter seg gode mål, samt lager handlingsplan for hvordan de skal nå disse.

De blir utfordret på: Hva er din optimale golftilstand? Hvordan påvirker du andre på banen og hvordan lar du de andre påvirke deg? Hva er ditt fokus på banen? Hva motiverer deg?

«Golf & Coach-konseptet» er tenkt som en personlig oppfølging av seminaret og kan selvfølgelig også bestilles uavhengig av dette. Hensikten med konseptet er en forsterkning av bevisstheten på hvordan de spiller smartere mentalt. Vi vet at dette gir økt motivasjon og energi på og utenfor banen. Vi coacher på banen eller på vårt kontor, det blir vi enige om med den enkelte. Tematikk er f.eks. reaksjoner på banen, fokus, påvirkning, visualisering, strategier m.m.

Golf er vel en vår, sommer, høst aktivitet – hva gjør dere resten av året?

Ja, det kunne jo blitt noen stille måneder, om golfcoaching var alt vi holdt på med ☺ Golfkonseptet er bare ett av flere konsepter vi jobber med, sammen og hver for oss. Vi driver begge med personlig coaching 1:1 og bedriftscoaching, seminarer og workshops.

Se våre websider: www.tildetbedre.no og www.allornothing.no

Hva slags bakgrunn og coachingutdannelse har dere?

Vi har fulgt hverandre på Coachakademiet gjennom NLP practitioner (selvledelse og kommunikasjon), Master (forståelse og handling) og Executive Coach. Vi er begge sertifiserert og godkjent av Den Norske CoachForening.
Lise har i tillegg tatt Coaching Mastery (Meta-coaching) ACMC med Michael Hall og Vibeke 4mat sertifisering.

Sammen er vi dynamitt!

Hva er dere opptatt av?

Lise er opptatt av begeistring, iver og vilje, det gir henne energi. Interesse, forståelse og hensikt gir motivasjon og overbevisningen er at når dette kombineres skapes utvikling og vekst!

Vibeke er opptatt av energi og motiveres av å være i samspill med andre mennesker – gi og få. Vibeke ønsker å inspirere og utfordre mennesker til utvikling og til å ha det best mulig hver eneste dag!

Vi er begge glade hobbygolfere og opptatt av at vår rolle med konseptet er å trene det mentale i golfen. Golfferdighetene lar vi pro’ene ta seg av!

Hvordan kom dere på ideen til konseptet?

Gjennom egenopplevde erfaringer fra golfbanen og venner som spiller mye golf opplevde vi at «tanken» er like viktig som teknikken. Alle deler av golfspilleren, fra føtter og helt ut i fingerspissene må spille sammen for å lykkes. Kroppen må være samstemt og den må gjøre med hjertet det hodet har gitt hendene beskjed om å gjøre.

Hva er de viktigste suksesskriteriene for at deres kunder skal lykkes med sine mål?

Suksesskriteriene er trening – trening og atter trening. Deltakerne må være motivert og må ta teori ut i praksis. På samme vis som det må trenes på teknikk og sving, må det også trenes på det mentale. Og det er her oppfølgingen med «Golf & Coach» kommer inn – hvor vi følger opp en-til-en ved å gå dypere og praktiserer det vi har gjennomgått på seminaret, enten på banen eller på vårt kontor.

Intervjuet er gjort av Marga Dijkman, styremedlem i Den norske CoachForening, DNCF og daglig leder i New Attitude.
www.dncf.no
www.newattitude.no

Om du har forslag til andre nisjer vi bør skrive om, og gjerne aktuelle coacher vi kan intervjue, send oss tips på e-post til: webredaktor@coachmagasinet.no

Kommentarer