Coacher med spesialområder: Foreldrecoachen

Publisert lørdag 13. oktober 2012, av CoachMagasinet, i Nisjecoaching

Navn: Anette Forsén Bache og Laila Ryvænge

Deres nisje innen coaching: Ansatte som er foreldre, coaching av barn/ungdom og familie

Websider: www.foreldrecoachen.no

Hva slags bakgrunn og coachingutdannelse har dere?

ACMC Meta coach. Vi traff hverandre på Metacoach-utdanning og hadde felles interesse for barn og ungdom. Vi var også helt enig i at foreldrene er hovedressursen til barna. Så ved å jobbe med foreldre parallelt når vi barna bedre.

Laila er 45 år, har en allsidig bakgrunn fra erfaring og arbeid med musikk, teater, ledelse, barn og unge. Dette har skapt hennes spesielle nysgjerrighet på mennesker. Hun har naturmedisinsk bakgrunn og det å tenke helhet er for henne helt nødvendig for å skape en harmonisk hverdag. Hun er opptatt av å se evner og muligheter i mennesker og er en som liker å heie på andre slik at utvikling og vekst skapes.

De siste 13 årene har hun jobbet i næringslivet i en stor internasjonal bedrift både som medarbeider og leder. Dette har gitt henne kunnskap om hvilke utfordringer livet byr på i en hektisk arbeidshverdag, der familieliv og jobb ikke nødvendigvis drar i samme retning. Hun er engasjert og entusiastisk og mener alle har noe de er gode på. Nøkkelen til suksess ligger i finne sine sanne evner!

Anette har en allsidig yrkeserfaring innen organisering, salg og administrasjon. Hun startet opp og drev privat barnehage i ti år. Etter dette jobbet Anette nye ti år som megler hos av adv. Knut Ro. Anette har i dag oppdrag for Asker kommune, barneverntjenesten. Høsten 2011 var Anette ansvarlig for Jobbklubb i regi av Nav med 31 unge voksne på kurs for å finne jobb eller utdanning.

Anette har lang og god erfaring med å coache barn og unge. I tillegg coacher hun foreldre med mål å se hele familiesituasjonen fra et metaperspektiv. Foreldrene ser selv hvilke endringer som kreves og da er det lettere å gjennomføre. Alt er bygget på gode kommunikasjonsteknikker. Disse kommunikasjonsteknikkene er generelle og vil gi foreldrene anledning til å øke sin bevissthet innen kommunikasjon både privat og i arbeidslivet.

Hvordan kom dere på ideen til deres konsept?

Vi leste om The Parent Coaching Academy i London som har lykkes med å selge sitt konsept til bedrifter I 10 år med svært gode referanser.

Vi tror på deres tanker rundt privatliv og jobb som påvirker hverandre. Spennende å være de første som selger dette i Norge!

Hva slags problemstillinger hjelper dere deres kunder med?

For oss handler det om å hjelpe andre til å e hele mennesket.
Ansatte som er foreldre – privatliv påvirker jobb og jobb påvirker privatliv. Ved problemstillinger i privatlivet som for eksempel barn som blir mobbet, spisevegring og andre utfordringer påvirker innsats på jobb. Når bedriften bidrar til hjelp på hjemmefronten ved å kjøpe tjenester av oss, blir den ansatte mer fokusert på jobb og det bidrar ti lojalitet.

Hva er de viktigste suksesskriteriene for at ders kunder skal lykkes med sine mål?

Den ansatte som er foreldre får hjelp med utfordringer på hjemmebane slik at fokus på jobb blir bedre – lojaliteten blir høyere, samarbeid med kolleger blir lettere som igjen bidrar til at produktiviteten går opp. Samtidig får familien den hjelp de trenger slik at hverdagen blir litt lettere. Det blir større respekt for den ansattes jobb hjemme, og større respekt for privatlivet fra jobbsituasjonen.

Fortell om en suksesshistorie

En gutt på ca 20 år kom for å få hjelp til å finne utdannelse og jobbfremtid. Han var helt i villrede, hadde provet seg på flere utdannelser, men ingen ting var vellykket.
Etter hvert kom det frem at han drømte om å gå inn i brannvesenet, men det kunne han overhode ikke. Hvis han hadde sin hverdag med farer, ville hans mor være så redd for ham hele tiden Han ville ikke påføre henne det. Han er så glad i moren sin. Og han husker hun hadde sagt flere ganger da han var liten: Du må aldri bli brannmann, det hadde jeg ikke klart å leve med.
Jeg spurte om han hadde snakket med henne om dette etter at han var blitt voksen. Nei, det var ikke noe vits, for han visste jo svaret. Han kunne ikke bli brannmann.
Etter å ha fått i oppgave å gå hjem å snakket med mor og far om dette, kom han tilbake med et strålende smil. Moren hadde blitt kjempestolt hvis han fikk seg utdannelse innen brannvesenet! Hun husket ikke en gang at hun hadde sagt det da han var liten. Utfordringen var nå at han trengte poeng for å komme inn. Resultatet ble at han tok opp fag fra videregående, og han jobbet på en ungdomsskole som vikar. Lærerstillingen likte han seg veldig godt i, og han fikk god kontakt med tenåringene. I dag er han i full gang med utdannelsen sin mot det målet han egentlig hadde, men ikke turte følge.

Læringen her er kommunikasjon mellom foreldre og barn. Hvor viktig det er å lytte til det som blir sagt og ikke minst til det som ikke blir sagt. Her ligger det mye informasjon. Når du får all informasjon, er det lettere å være en god støttespiller når den unge skal ta sine valg.

Intervjuet er gjort av Marga Dijkman, styremedlem i Den norske CoachForening, DNCF og daglig leder i New Attitude.

www.dncf.no
www.newattitude.no

Kommentarer