Alt sitter i hodet

Publisert torsdag 10. november 2011, av CoachMagasinet, i Boktips

For meg er boka til Trine ei lettlest og lettfattelig bok å lese, og med så mange gode og enkle øvelser som gjør det til en lek å endre vaner og fokus. Jeg oppfatter boka som en mal for endring, uansett om det er vaner som skal endres, eller fokus som skal endres. Det er mange ting som gjør boka spesiell, men det som helt klart har gjort et sterkt inntrykk på meg, er hennes skildring av "hjernekokken". Denne kokken som mer enn gjerne lager mat, men er helt avhengig av ingrediensene han får utlevert for at resultatet skal bli et skikkelig gourmetmåltid.

images

En annen ting med «alt sitter i hodet» er måten vi mennesker blir beskrevet på – hvordan vi er programmerte fra vi er små, fra å arve andres sannheter til å bli våre egne. Hvordan troer og overbevisninger styrer oss, og vi lar det til alt overmål skje – fordi vi tror det er sannheten.

For meg har «alt sitter i hodet» betydd enormt mye. Jeg har lest den mange ganger, og tar den fram gang på gang når jeg møter utfordringer jeg ikke er sikker på hvordan jeg skal håndtere. Privat har jeg gått igjennom en del prosesser de to siste årene, livet mitt har to tidsperspektiv: før og etter NLP. Mitt forhold til denne boka er med det veldig omspennende, og jeg bruker den fortsatt som sagt til mitt livs «oppskriftsbok».

«Alt sitter i hodet» av Trine Åldstedt.

Med vennlig hilsen
Torill Teigen
Licensed NLP Coach
Sertifisert NLP Master Practitioner
E-post: torill.teigen@live.no

Kommentarer