Alt sitter i hodet

Publisert søndag 25. september 2016, av Kitty Stensrud, i Boktips, Verktøykasse

Trine Åldstedt, Master Trainer i NLP, foredragsholder og forfatter er engasjert i å bevege mennesker til endring, så de kan ta en ledende rolle i egne liv og innfri sine drømmer og mål. Hun har gitt ut boken «Alt sitter i hodet», som nettopp skal øke bevisstheten, og som gjennom konkrete øvelser og tips gir råd til å skape nye og gode tankemønster.

–  Sansene våre er med oss til enhver tid. Vi ser, hører, lukter, smaker og føler. Vi forstår og bearbeider det vi har oppfattet om verden rundt oss, og via sansene svarer vi så tilbake til verden igjen. Men faktum er at vi bare mottar en knøttliten utvalgt del av informasjonen gjennom sansene.

Egentlig er det en fordel at vi ikke kan motta alt. Hadde vi gjort det, hadde vi blitt slått i bakken. Vi hadde også blitt oversvømmet av uvesentlige detaljer, sier Trine Åldstedt.

‒ Vårt bevisste sinn fanger bare opp en forsvinnende liten del av det som serveres oss av sanseinntrykk. Resten slettes, forvrenges eller generaliseres. Det lille som slipper gjennom etter denne utvelgelsesprosessen, kaller vi vår «indre representasjon» av verden. Det er denne personlige, indre representasjonen vi baserer alt vi tror på, mener og handler etter. Så hvordan er vår indre representasjon – det ubevisste? Hvordan er det hos hver og en av oss, og hvilke detaljer velger vi å fokusere på? De positive eller negative? De som støtter oss i å gjøre bedre valg og leve bedre lilv, eller de som trekker oss ned og gjør oss motløse?

‒ I boken setter jeg fokus på «sannheten» i oss. Her ligger alle vaner, mønstre vi har lært oss å akseptere og leve ut fra. Med tanke på at det er det ubevisste sinnet ditt som er motoren og hovedkontoret i hvordan du tenker, reagerer og føler, anbefaler jeg en tur inn i det ubevisste og få kontakt med hvem du egentlig er. Det er mye spennende som skjuler seg i deg. Når du finner ut det, kan du gjøre endringer slik at du kan nå dine mål og drømmer, fortsetter Trine.

Trine Åldstedt

Trine Åldstedt (foto: Mona Nordøy)

SPILL PÅ LAG MED DITT INNERSTE
‒ For å få til varige endringer, må du fokusere på det ubevisste i deg. Er det du ønsker deg, det du egentlig vil, eller er det et produkt av impulser fra omgivelsene, et kurs, en bok eller liknende? Det er sånt du må finne ut av. Du må bli klar over hva du egentlig vil, hvilke krefter og ressurser du trenger for å gjennomføre.

‒ I boken «Alt sitter i hodet» er det øvelser som bevisstgjøre deg i dette. Hva finnes egentlig på innsiden av deg? Hvordan kan du hente det frem? Her oppfordres du til å ta en tur innover i deg selv og hente frem både tanker, bilder og minner som vil hjelpe deg videre. Du vil lære NLP-teknikker som får deg til å bruke sansene dine og forankre bevisstheten.

‒ Du får hjelp til å lage deg en ny vane via en hjernesti hvor du bruker en øvelse for å nå et mål. Jo tydeligere du ser for deg stien, og jo mer du går inn i øvelsen og sanser at du utfører handlingen i vanen, jo mer vil den skille seg ut fra landskapet og bli mer konkret. Til slutt tar du valg som retter deg mot det målet du ønsker.

‒ Jeg har stor tro på at gjennom bevissthet, øvelser og trening, får vi til varige endringer som skaper gode vaner. Jeg håper derfor at «Alt sitter i hodet» kan gi inspirasjon til deg som ønsker å bruke av livets verktøykasse og skape deg nye og gode hjernestier for å nå målene, avslutter Trine Åldstedt.

Vil du vite mer om boken. Les mer her

Les flere boktips om coaching, NLP og selvutvikling finner du i CoachMagasinet her:

 

 

Kommentarer