Ålreit Institutt

Publisert onsdag 5. august 2015, av Elisabeth Brochman Refring, i Coaching, Karriere, Kurs

"Navnet vårt Ålreit uttrykker en kjerneverdi hos oss. Det er en tanke som kommer fra transaksjonsanalysen og den positive psykologien."

Intervju med lederne av Ålreit Instituttet;
Jutta S. Hovda og Jan Otto Hovda

Ålreit institutt – Coaching- og komptansesenter har sin hovedbase i Haugesund. Instituttet har studier og kurs i Haugesund, Bergen, Ålesund og Vikebygd. Lokalene i Vikebygd som ligger i naturskjønne omgivelser brukes  blant annet til skreddersydde weekendkurs.

CoachMagasinet fikk et Skype intervju med det aktive paret Jutta og Jan Otto Hovda som både driver og eier Ålreit Institutt.

Hvor ofte starter dere opp med nye studier?
– Vi starter nye Trinn 1 dvs Practitioner-kurs i Bergen og Haugesund to ganger per år, og i Ålesund 1 gang per år. Antall kurs justeres opp i forhold til fortløpende etterspørsel, men vanligvis blir det også et nytt Trinn 2 med Master Practitioner-trinn og et Trinn 3 Avansert Coaching i hver by årlig. I tillegg tilbyr vi hele året kurs, seminarer, workshops, gratis temakvelder etc som retter seg mot næringsliv og private kunder,svarer Jutta.

Hvordan foregår et Trinn 1 Practitioner-studiet hos dere?
– Vi kjører korte teoretiske input, demonstrasjoner og deretter praktiske øvelser hvor coachingverktøyene tas i bruk av studentene. Vi oppfordrer til deltagelse i kollokviegrupper. Dette fungerer veldig godt. Elevene sørger for dette i egen regi. Av og til har vi treningskvelder med trenere til stede. Vi åpner våre lokaler for treningskvelder der tidigere studenter eller studenter fra trinn lenger ute i forløpet kommer og deltar som hjelpere for å vedlikeholde egen kunnskap samt hjelpe nye studenter med treningen. Det som kanskje er litt spesielt hos oss, er at vi tilnærmer oss læringen på en leken og gledesfylt måte. Vi sier ofte at NLP står for  NOW LETS PLAY, og vi mener at læringen skal være gøy og vi bruker mye humor i undervisningen. Vi tilnærmer oss viktige, avanserte og seriøse teknikker med å ufarliggjøre dem med lekenhet. Når vi skal ha full fokus på mengder av nytt stoff i 3-4 dager i strekk, er det viktig å ha det gøy for å beholde energien.

Hvilke evner og ferdigheter har dere?
– Vi er et kompetansesenter for utvikling, vekst og nye perspektiver. Vi har bred erfaring innen ledelse, kommunikasjon og coaching. Vi har drevet med  utdanning, leder-og bedriftsutvikling i mer enn 20 år i Tyskland og Norge.

Vårt fokus er personlig utvikling, faglig kompetanse, forandring og vekst – med deltakernes mål som utgangspunkt.

Vår NLP- og coachingskole er inspirert av Roberts Dilts. Det fantastiske coaching-verktøyet «Logiske nivåer» er viktig for oss. Hovedkilden i vårt teoretiske kompendium er hentet fra Robert Dilts sitt arbeid, men vi har også mange andre innfallsvinkler. Jutta er lærer og studieleder og har en utdanning med en solid pedagogisk plattform. I tillegg har Jutta og Jan Otto bakgrunn i gestaltpedagogikk , gestaltterapi samt konflikthåndtering, Jutta er Master-trener fra DVNLP. Jan Otto har trener utdanning fra DVNLP og hyponosetrenerutdanning fra Tad James.

Den hypnosystemiske tilnærmingen, det vi har med oss fra den europeiske gren av NLP, influert av et bredt tverrfaglig miljø, beriker den rene klassiske NLP. Vi er opptatt av transaksjonsanalysen, den innehar god og viktig kunnskap og metodikk som vi integrerer i coachutdanningen. Det samme gjelder LØFT-tankegangen fra Steve De Shazer og Milwaukee-skolen. Denne tankegangen står sentralt ikke minst i konflikthåndering ,der det er verdsettelse og anerkjennelse, ikke kritikk og krenkelser som står i sentrum.

En ny satsning i år fra vår side er det vi har kalt «Identitestakademiet». Her utfordrer og støtter vi mennesker i å utvikle egen identitet, rolleforståelse og et meningsfullt og vellykket liv

Vi har godkjenning fra bl.a.:

Den Norske CoachForening (DNCF)

European Coaching Association (ECA)

American Board of NLP (ABNLP)

Deutscher Verband für Neuro-Linguistisches Programmieren (DVNLP)

Hva er viktig for dere?
– Navnet vårt Ålreit uttrykker en kjerneverdi hos oss. Det er en tanke som kommer fra transaksjonsanalysen og den positive psykologien. Du har kanskje hørt om boken «I am OK,You are ok» av Tomas Harris? En bestselger fra 80tallet. Istedenfor ok kaller vi det ålreit, og i dette ligger det en holdning om at vi alle er likeverdige. Som skole, trener eller som coach er det ikke min oppgave å få deg til å bli noe annet enn det du er, men å få deg til å bli din beste deg. Vi er på «øyehøyde» og alle har mulighet til å hente ut sitt eget potensiale. Suksess blir målt utifra verdier. Utgangspunkt er hvor jeg er nå.

Hvem er dere? Hvor mange ansatte er dere?
– Det er oss to. Det er vi som reiser rundt og underviser og fasiliterer både på skolen og i næringslivet. Det hender at vi henter inn andre til spesielle oppdrag i bedrifter eller ellers når det er behov. Vi inviterer gjester for å få inn andre innfallsvinkler, nye impulser og for å vise at ting kan gjøres på ulike måter. Innenfor gitte rammer trenger vi alle frihet til å gi coaching-verktøyene vårt personlige preg. Som kjerne er det oss to som er tilknyttet Ålreit.

Vi ser på coachingen som en helhetlig metode, og vi ser på Ålreit Insitutt som et helhetlig prosjekt.

Hva er dere ellers en del av?
DNCF-samarbeidet er viktig for oss. Vi er aktive i organinsasjonen, og det er viktig for oss at det er en tung organisasjon som sikrer nivået, sikrer kvalitet og gir oss et felles mål ift det vi jobber med. Den tyske organisasjonen DVNLP som Jutta er sertifisert fra, jobber også med å holde høy kvalitet, spesielt i forhold til NLP-verktøy. Det er viktig for oss å ha slike organisasjoner i ryggen. Med både norsk, europeisk, tysk og amerikansk tilknytning, anser vi oss selv som en del av et internasjonalt fellesskap, med felles mål om å vise verden at endring er mulig.

Hvordan ser dere på fremtiden? Om feks 10 år?
– Allerede nå har coaching og NLP fått stor innpass i næringslivet, men det innebærer også en risiko for at bedriftscoaching kun blir et verktøy for å effektivisere og øke profitt. Da kan det helhetlige budskap forsvinne. Det som vi syns er viktig og som vi jobber for, er å få næringslivet til å integrere «Change Management» i sin bedrift. Vi mener at bedrifter som har dette som sin grunnmur i bedriften, lar ord som verdi og budsjett ikke bare handle om økonomi, men i større grad henger sammen med menneskelig verdier og samfunnsøkologi. Coaching andvendes allerede i sport og pedagogikk, privatpersoner etterlyser tjenestene og ser effekten av det. I fremtiden vil dette være helt vanlig og innarbeidet i våre daglig rutiner her i Norge både privat og i næringsliv.

Dermed kan vi si at om 10 år finner vi potensiale i enkeltmennesket på et tidligere tidspunkt.
En av mine læremestre er Bob Dylan.Han formulerte det omtrent slik:«He who is not busy being born, is busy dying.»

Dette er en god leveregel for oss alle syns jeg. Og også: «Don’t follow leaders, watch parking meters» avslutter Jan Otto Hovda på sin underfundige humoristiske måte.

Kommentarer