«5 på gaten» Tema: Storm i et vannglass ((2)

Publisert torsdag 12. desember 2019, av Atle Øi, i Coaching, Diverse, Kommunikasjon, NLP

Storm i et vannglass, har du hørt det uttrykket?

 • selvsagt, jeg bruker det ofte selv, hvorfor spør du  om det?

Jeg spør fordi det er tema i en «5 på gaten» temaserie. Skaper du selv storm i vannglass?

 • Nå traff du bedre enn du kanskje aner. Har noen tystet på meg (han ler hjertelig)

Ja jeg har et aktivt informant- nettverk,  og fant ut at,det var nødvendig å ta en prat med nettopp deg (latteren kommer umiddelbart og vi har tydeligvis match på humor)

 • Ja da har du vel snakket med samboeren min da

Ja hun sa du kunne være temmelig ekstrem

 • Der ble du dessverre avslørt (han ler) Min samboer er en mann …

Okey da, informant nettverket mitt er ikke helt feilfritt. Men du er tydeligvis en person som tidvis overdriver og skaper dramatiske situasjoner.

 • Ja og jeg kan glede deg med kjære CoachMagsin, at dette er noe jeg og min Coach snakker mye om.

Så du går til en coach, så flott? Er det en sertifisert DNCF coach?

 • Nei jeg vet ikke … tror ikke hun er det, men jeg har aldri spurt og hun har aldri sagt noe om det. Hva kjennetegner en sertifiserte coach

De har en omfattende utdannelse bak seg og kan vise til mer enn 125 timers coaching før de blir sertifisert av en ekstern sensor.

 • Jeg skal høre med henne, men egentlig betyr ikke det noe for meg, hun er uansett kjempeflink og gir meg en masse å tenke på mellom hver gang vi møtes. Kjæresten min har sagt at han kan betale, for det er han som får mest glede av min forandring (Han ler høyt  med sin trillende latter)

Hva konkret har coachen sagt som har gitt deg mest effekt?

 • Det er mange ting, men en ting som gjorde mest inntrykk var da han ba meg skryte av meg selv og effekten jeg fikk av å sprute tennvæske på glørne, som var hans metafor. Jeg slet veldig med å komme på en suksesshistorie på hva jeg hadde oppnådd med min atferd og dette har jeg tenkt mye på etterpå. Jeg tror faktisk at grunnen til at jeg skaper storm i vannglass er at jeg har et behov for å bli sett og at jeg gjør det for å unngå å kjede meg. Temperamentet som oppstår i slike situasjoner skaper en følelse av at jeg lever og at jeg får respons. Dårlig respons er jo bedre enn ingen respons, ikke sant? (Han ler godt igjen)

Så du skaper generelt små stormer rundt deg for å tilfredsstille ditt behov for å bli sett? Det høres jo litt egoistisk ut?

 • Akkurat det sa Coachen min også. Kanskje hun er  sertifisert som du nevnte, siden dere tenker likt.

Nja, jeg tror ikke det er to like tanker på dette området som avklarer det, sier jeg lattermildt. Men når du nå tar bort denne kilden til oppmerksomhet, hva vil du erstatter det med? Hvordan skal du nå få ønsket oppmerksomhet?

 • Jeg tror jeg må jobbe med å ikke være så opptatt av hva andre mener om meg. Mindre avhengig av av bekreftelse fra andre kan du sikkert si. Kanskje må jeg rote litt i barndommen min, for det er vel noe der som gikk galt tenker jeg (han ler igjen)

Skal du bruke coachen din til det, eller ser du for deg å gå til en psykolog?

 • Coachen min mener jeg bør gå til en psykolog med akkurat dette, men jeg har gått til psykolog før og hun var ikke noe for meg. Jeg er avhengig av å prate med en jeg treffer tonen med, så jeg skal nok få overtalt coachen min til å dypdykke litt i min barndom.

Kanskje du finner ut at du må ta hele barndommen din på nytt igjen, at den første ikke blir godkjent (han ler så han rister)

 • Vi har jo helt lik humor du og jeg, jeg tror du må være vikar for coachen min om hun skal på ferie (han ler godt igjen)

Jeg er nok dessverre fullbooket, men lov meg at du fortsetter hos Coachen din. Dere høres ut som dere har en god match, og dette gir tydeligvis gode resultater. Kunne vært morsomt å fulgt deg opp om et år og sett på langtidseffektene av  endringsprosess.

 • Du skal få telefonnummeret mitt, men jeg er veldig fornøyd med mannen min, så ikke prøv deg (tydelig humoristisk tone)

Nå er det min tur til å le godt – Nei, som 55 åring med klar heterofil legning er jeg trygg på at filvalget er godt forankret. ( En dame på nabobordet på cafeen smiler, hun har tydeligvis tjuvlyttet på samtalen vår) Du får ha takk for praten, og lov meg å holde fokuset på færre konflikter fremover, det er nok kriger her i verden som det er.

 • Lover, men noen tilbakefall vil det nok bli (han blunker lurt til meg)

Mens jeg renskriver intervjuet angrer jeg på at jeg ikke fikk navnet på coachen hans. Hadde jo vært morsomt å visst om det var en DNCF sertifisert coach han gikk til. Jeg har jo mobilnummeret hans, men jeg får heller spørre han når jeg ringer om et år for en oppfølgingssamtale. Det slår meg hvor fort mange av de jeg spør åpner seg for meg på temaer som er relativt privat. Her tror jeg det er en stor endring siden «gamledager» folk flest snakker lettere om problemer og følelser nå for tiden, og godt er det …

Kommentarer