«5 På gaten» i Hamar – Tema: Coaching (3)

Publisert fredag 29. november 2019, av Atle Øi, i Diverse

«5 på gaten» redaksjonen er i Hamar, og etter noen mislykkete forsøk på å oppnå kontakt, treffer jeg på en som vil prate med CoachMagasinet

Om jeg sier Coaching, hva sier du da?

 • Da sier jeg at jeg ikke skal ha

Hva mener du med «ikke skal ha»

 • At jeg ikke skal kjøpe noe

Aaah skjønner, du tror jeg skal selge deg noe. Nei jeg er journalist i CoachMagasinet og lurer på hva du tenker om Coaching.

 • Tenker om Coaching?, det har jeg aldri tenkt på før, er det noe sånne fotballgreier?

Nei, det er ikke noe fotballgreier, coaching dreier seg om å hjelpe mennesker til å finne svarene på deres utfordringer i seg selv, gjennom spørsmål som skaper bevissthet og refleksjon.

 • Hvis de finner det i seg selv, hva skal de med coachen da?

Tja, tanken er at coachen med sine spørsmål skal få deg til å tenke i nye baner, få deg ut av fastlåste tankemønstre kan du kanskje si.

 • Javel, det er ikke noe lureri dette her vel?

Nei lureri er det absolutt ikke. Dette dreier seg om å hjelpe mennesker til å nå deres mål på en effektiv måte.

 • Hvor ha dere kontor hen her i Hamar da?

Coacher har kontor over hele landet, og noen av coachene jobber her i Hamar. Hvis du skulle gått til en coach her i Hamar. hva ville du fått hjelp til da?

 • Når er dette her da?

Det er når det passer for både Coachen og deg.

 • Er det noe servering der

Ja det er sikkert mulig å få til, er det viktig?

 • Ja, eller nei ikke så viktig men greit å vite.

Men hva kunne du tenkt deg å snakke med en Coach om.

 • Det eneste problemet jeg har, er å få min søster i Oslo til å ta litt ansvar for moren vår, hun overlater hele jobben til meg.

Det er jo ikke rettferdig nei, hvorfor tror du din søster overlater alt til deg?

 • Nei det må du nesten spørre henne om, meg vil hun ikke  snakke med

Det er jo trist da, kan det være at hun er sint på deg, noe fra barndommen eller noe slikt?

 • Ja hun er det, hun mener jeg var gullebarnet til mamma og derfor er hun sur på både mamma og meg.

Kanskje en Coach kunne hjulpet deg med å finne en måte som gjør at dere kom på talefot igjen?

 • Jeg tror hun har mere enn nok med seg og sitt inne i Oslo.

Men en gang var dere venner, eller?

 • Ja vi har gjort mye morsomt sammen, men det skjedde noe med henne på videregående. Plutselig forandret hun seg veldig og flyttet til Oslo. Det var etter at hun dro at hun begynte å mase om at jeg liksom hadde vært mammas gullebarn, jeg skjønner ikke hva hun prater om en gang.

Om ikke en coach kan hjelpe deg, hvem kan hjelpe deg da?

 • Nei det vet jeg virkelig ikke, jeg er ikke sikker på om det er mulig å snakke med henne i det hele tatt. Jeg har prøvd å ringe henne flere ganger men hun er bare sur og kjeftete.

Da har du jo ikke så mye å tape på å forsøke å få hjelp av en coach

 • det har jeg jo, en Coach er vel ikke gratis?

Nei, en Coach er ikke gratis, men om dere fant ut av det med hverandre ville jo det vært en avlasting for deg i forhold til din mor. Det har vel stor verdi for deg?

 • Joda men jeg har ikke penger til slikt, jeg har mere enn nok med de regningene jeg har på trygda mi

Jeg skjønner det, det var uansett hyggelig å prate med deg. Nå vet du i alle fall at Coaching ikke er noe sånne «fotballgreier», selv om det kan være det og. Håper det løser seg med søsteren din og deg.

Jeg ser etter henne der du på litt ustøe ben setter retning mot bakeriet. Jeg var på nippet til å tilby meg å hjelpe henne gratis. Kanskje kunne vi funnet en måte å få kontakt med søsteren på. Kanskje skyldtes årevis med strid i en misforståelse. I siste sekund besinnet jeg meg. Verden er full av problemer, jeg kan ikke redde alle jeg intervjuer, og i alle fall ikke her i Hamar, langt unna der jeg bor. I bilen på vei videre til Trysil ble jeg sittende å tenke på alle problemene som sikkert skyldes tåpelige misforståelser og tolkninger som kunne vært unngått med bedre kommunikasjon. Damen jeg hadde møtt gjorde inntrykk på meg merket jeg. Hun hadde gitt meg noe å tenke på, og noen svar jeg nok vil humre lenge av. Om søsteren i Oslo skulle lese dette så håper jeg hun tar kontakt med sin søster. Julen er jo en tid for forsoning.

Kommentarer