5 på gaten i Asker – Tema «Storm i et vannglass» (1)

Publisert tirsdag 10. desember 2019, av Atle Øi, i Coaching, NLP, Selvutvikling

Jeg ser hun prøver å unngå meg, men likevel stopper hun. Folk på Trekanten senter i Asker ser på oss og jeg ser at hun misliker oppmerksomheten.

Har du hørt uttrykket «storm i et vannglass»

  • Jeg går ut i fra at du tenker på at noe litt ubetydelig vokser seg alt for stort,  hvorfor spør du om det?

Jeg spør fordi jeg lurer på om dette er noe du opplever og er nysgjerrrig på hvordan du eventuelt takler det?

  • Nå er ikke jeg noen «dramaqueen» og kanskje ikke den som normalt drar i gang de store kontroversene, men det hender jeg opplever dette på jobben. Enkelte har et voldsomt markeringsbehov og klarer å skape oppstyr rundt ting jeg vil karakterisere som filleting.

Hvordan løser dette seg da?

  • Ofte blåser det over av seg selv. Kanskje føler de som drar det i gang at det blir litt ubehagelig, og demper tonen litt. Men det er nok dessverre også ofte slik at det opparbeider seg mye grums, som lagres og skaper grobunn for senere konflikter.

Et annet uttrykk er «dråpen som får begeret til å flyte over». Om det allerede er storm i glasset, så kan det vel fort gå galt?

  • Ja det har du nok rett i. Konfliktene på jobben hos oss oppstår nok mer av at folk ikke liker hverandre, enn på grunn av faglig uenighet. Mange virker utrolig forutinntatte i forhold til hverandre. Slikt  synes jeg er slitsomt og barnslig, men jeg blander meg som regel ikke inn.

Hvordan tror du en kunne løst slikt da?

  • Nei det må vel du svare på, som kommer fra CoachMagasinet.

Ja, jeg sitter selvsagt på fasiten (hun smiler og skjønner at jeg fleiper) Men la meg heller høre hva du, med din ballast av sunn fornuft, ville gjort?

  • Tja, jeg ville nok invitert med meg de som oftest er i tottene på hverandre på en to dagers fjelltur og latt de bli skikkelig kjent med hverandre. Jeg tror mange «kriger» kunne vært unngått om folk kjente hverandre bedre

Se der ja, det var ikke et dårlig forslag. Men om du ikke hadde mulighet til å dra dem med på fjelltur da?

  • Da ville jeg kanskje gitt dem i oppgave å komme opp med tre gode sider om hverandre. Det er et triks jeg har lest et sted. Det tror jeg kan bidra til å løse opp fastlåste knuter. Det å få litt perspektiv på tingene tenker jeg alltid er lurt. 

Du skal se du har en liten coach i magen du!

  • ja hvem vet, jeg er jo gravid (hun ler og rødmer lett)

Oisann, gratulerer, så hyggelig da, nå tenkte jeg som du skjønner ikke så bokstavelig. Hvordan tror du det blir når den lille etterhvert kommer i puberteten og hormonkaoset kanskje skaper noen friske stormer i vannglassene der hjemme?

  • Det er vanskelig å si, men jeg er forberedt på at det kan bli tøft ja. Jeg får kanskje lese CoachMagasinet og håpe at jeg kan plukke opp noen tips der.

Det må du gjøre, det vil alltid være artikler som kan være  nyttig i forhold til mellommenneskelig kommunikasjon på alle nivåer.

  • Ja intelligent kommunikasjon tror jeg nok er nøkkelen til det meste her i verden.

Som jeg skulle sagt det selv, men det sier jeg ikke. «Klokt» sier  jeg i stedet, og jeg ser  at hun liker rosen. Som Coach er det viktig å ikke ta æren for andre menneskers erkjennelser. Coachens rolle å tilrettelegge for ending, ikke endre …

Jeg takker for intervjuet og ber henne hilse til den lille coachen hun har i magen, når han eller hun kommer til verden om noen måneder.

Kommentarer