Fellesskapets kraft

Publisert fredag 9. februar 2018, av Atle Øi, i Redaktørens Spalte

For mange år siden var jeg i en fornøyelsespark i Brunei. Parken var om jeg ikke husker feil, bygget og betalt av den styrtrike broren til landets sultan, og inneholdt alt en moderne fornøyelsespark skal ha, med unntak av en ting — mennesker.

Ingen køer på noen av attraksjonene, noe som kan høres forlokkende ut, men det føltes bare trist. Lyden av mennesker manglet, lyden av glede, ingen som smilte og lo, ingen som hylte i karusellen. Alle som jobbet der var høflige og hyggelige, men det var bare trist. Vi var ikke en del av noe, vi var bare rike turister og hvor gøy er det egentlig? Reise halve jordkloden rundt for dette … Der og da forsto jeg viktigheten av å være en del av noe, være en del av et samfunn, være sammen med noen, og om noe.

Det kan være godt med alenetid, men bare fordi det er en pause i det å være sammen. Kan du tenke deg noe tristere enn å leve et liv på en øde øy, selv om du var omgitt av luksus. Vi er født til å være sammen med andre, bare da utvikler vi oss. Har du ingen å dele gleder med må,du dele sorgen over det med deg selv …

Sammen er vi sterkere er tema og rød tråd for årets DNCF konferanse.
DNCF er et tomt skall uten sine medlemmer. Det er fellesskapet som skaper tyngde, dynamikk, læring, humor og glede. La oss sammen skape en kultur hvor vi gjør hverandre enda bedre. Sammen er vi sterkere, så enkelt er det faktisk.

Atle Øi

 

Kommentarer